Att gifta sig: Det kärleksfulla klivet in i vuxenlivet

Detta tal passar att hållas av antingen en bror eller en syster till bruden.
 Detta tal innehåller 571 ord och tar 3 minuter och 50 sekunder att framföra.

Detta tal passar att hållas av antingen en bror eller en syster till bruden. Talet blandar romantik, som hör bröllop till, med humoristiska delar som mestadels handlar om livets ”vuxenkliv”. Här är giftermål givetvis ett av dem, vilket även föräldraskapet är. Talet anspelar på att de flesta som gifter sig skaffar barn inom två år efter att äktenskapet har påbörjats.

Detta tal finns även, något modifierat, under kategorierna ”Bröllop: Brudens väninna talar samt ”Bröllop: Till brudgummen med rubriken ”Att gifta sig: Det stora klivet in i vuxenlivet”.

149kr

Utdrag ur olika delar av talet:

[…]

Att denna änglalika kvinna verkligen är den busiga/blyga/retsamma syster som jag lekte ihop med, kivades en (hel) del med, men framförallt hade väldigt roligt tillsammans med! Jag hoppas innerligt att vi kommer att fortsätta med detta, även nu när du har tagit det kärleksfulla klivet in i vuxenlivet.

[…]

Andra stora steg in i vuxenvärlden är givetvis att flytta hemifrån, att börja arbeta och att skaffa barn.

Apropå barn: när man talar om bröllop är det svårt att inte komma in på just ämnet barn. Det finns nämligen statistik på att förekomsten av storkar ökar de två närmaste åren efter bröllop. Jo, det är säkert: ju fler bröllop, desto fler storkar. Och alla vet väl vad storkarna har för uppgift här i livet, vad de brukar leverera?

[…]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Att gifta sig: Det kärleksfulla klivet in i vuxenlivet”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Södertälje, 2017