Hatten av för doktor NN!

Hatten av för doktor NN!

Detta tal passar att hållas av en förälder som själv inte har forskat.
 Detta tal innehåller 411 ord och tar 2 minuter och 50 sekunder att framföra.

Detta tal passar att hållas av en förälder som själv inte har forskat. Det var länge sedan dottern/sonen gick om när det gäller akademiska kunskaper. Talaren har försökt att förstå och sätta sig in i dotterns/sonens forskning, men har haft svårt att få ett ordentligt grepp om ämnet.

Att någon doktorerar känns lite främmande, och är inget som du som håller detta tal har kommit i direkt kontakt med tidigare. Trots att du känner dig vilsen inom området vill du gärna förmedla till din dotter/son hur stolt och imponerad du är över hennes/hans prestationer samt gratulera henne/honom på denna stora dag.

149kr

Utdrag ur början och slutet av talet:

[…]

Jag är mycket stolt över min dotter/son, trots att jag inte riktigt har förstått vad forskningen (verkligen handlar om)/(ska leda till i praktiken). Jodå, NN [disputanden] har försökt flera gånger att förklara för oss/mig när vi/jag återigen har frågat: ”Vad är det du forskar om nu igen?”

[…]

Det är förmodligen forskning man syftar på när man talar om dubbelarbete. För om inte din arbetsbörda de senaste åren har varit i det dubbla laget, måste heltidstjänster betraktas som deltid. Grattis till avlagd doktorsexamen!

Till sist: Hatten av för doktor NN!

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Hatten av för doktor NN!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Virsbo, 2017

Information om talskrivaren

 • Ett varmt tal med glimten i ögat, hållet av tärnan

  Detta tal beskriver vänskapsbandet mellan bruden och talaren som varmt och starkt, där den största prövningen förmodligen kom under förberedelserna på själva bröllopsdagen. Att hålla en nervös brud – och sig själv – lugn visade sig vara svårare än talaren trodde.

  Talaren beskriver bruden som kärleksfull, omtänksam och charmerande, med bra smak – även i sitt val av make. Talet avslutas med ett tack till brudparet, och givetvis en skål. Talet hålls i en varm ton, med glimten i ögat.

  Detta tal finns också under kategorin ”Tärnan talar med rubriken Ett varmt tal – med glimten i ögat.

  139kr
 • 40-åringen – en ungdom med livserfarenhet

  Detta tal passar att hållas av en person som har upplevt en hel del tillsammans med jubilaren, där humorn är den röda tråden i vänskapsbandet. Talet ska hållas till en kvinna, men det spelar ingen roll vilket kön talaren själv tillhör. Talet passar oberoende om talaren eller jubilaren har barn eller inte.

  Talet anspelar på och driver med vår syn på stigande ålder och vår ”skräck” över att bli ”medelålders”. Talet innehåller även fakta om vad som hände under jubilarens födelseår, 1971, samt uppväxttid, med speciellt fokus på jubilarens kända årsbarn samt hur fort utvecklingen har gått på den tekniska sidan. Samtidigt dras paralleller till jubilaren själv.

  Detta tal finns även, något modifierat, riktat till manlig jubilar, med samma titel men i kategorin ”Födelsedagar: 40 år manlig jubilar”, samt under kategorin ”Födelsedagar: 50 år – könsneutrala tal” med rubriken ”50-åringen – en ungdom med livserfarenhet”).

  149kr
 • Detta lilla enkla, men dock så starka ord: TACK!

  Efter en god och trevlig middag, vill man gärna tacka för maten. Detta tal passar den person som har värdinnan till bordet, och som då enligt vett och etikett ska stå för tackandet.

  Talet passar både i större och i mindre sammanhang. Det utgår från ordet ”tack”, där varje bokstav i ordet är begynnelsebokstav för var sin beskrivande del av middagen. Förutom att själva anrättningen av middagen ges beröm, tackas även värdparet för hur väl de tar hand om sina gäster och får dem att trivas.

  Detta tal finns även, något modifierat, under kategorin ”Middagstal – allmänt tacktal”.

  129kr
 • En stolt far till bruden håller ett varmt tal som lockar fram många leenden

  Detta tal håller en varm ton som dessutom lockar fram många leenden. Det passar en man som inte brukar bli rörd på bröllop – förutom när hans ”lilla flicka” gifter sig. Det visar sig nämligen vara svårare än man kunde tro att hålla känslorna i styr när ens lilla flicka visar för sin far att hon har blivit stor.

  Talet tar även upp att en trevligare make hade dottern inte kunnat få, inte ens om talaren själv hade valt honom. Talet avslutas med hur bra det känns att talaren får dela denna högtidsdag med alla kära gäster, som vid sidan av brudparet är de som gör festen.

  Detta tal finns också under kategorin ”Brudens far talar till sin dotter med rubriken En stolt far håller ett varmt tal som lockar fram många leenden.

  139kr
You've just added this product to the cart: