Allmänt tal till ett brudpar om äktenskapets vardag

Talaren kan finnas i den yttre kretsen men även vara en nära vän eller släkting.
 Detta tal innehåller 434 ord och tar 3 minuter och 0 sekunder att framföra.

Talaren kan finnas i den yttre kretsen men även vara en nära vän eller släkting.

Talaren betonar att vi ska plocka fram och minnas alla skäl som finns för ett liv tillsammans när vardagen gör allt för att skrämma kärleken på flykten. Kanske behöver vi en anteckningsbok som påminner oss om varför vi valde att leva tillsammans, när det blåser upp till storm i förhållandet. Framför altaret börjar det nya livet, oavsett om man har tjuvstartat långt före det. Vid en vigsel ger man löften och med dem följer ansvar.

Talet avslutas med: Vi kommer därför att hålla ögonen på er och se till att ni uppfyller löftet: att älska varandra när ni är i nöd och har lust.

149kr

Ur talets inledning:

Att ni har lovat varandra evig trohet och kärlek har vi som gäster kunnat bevittna idag. Denna kärlek ska odlas under hela ert liv, även vid motgångar. Den ska odlas när ljudliga snarkningar stör nattsömnen och hushållskassan sinar; när det råder delade meningar om barnens uppfostran; när ett flertal semesterplaner måste läggas på is; när ett sällsynt kassaöverskott ska investeras i en hushållsmaskin eller en brummande leksak åt maken. Förlåt – jag menar barnen! Då ska ni kunna se varandra djupt i ögonen och säga: ”Dina olater är en del av dig och tillsammans med dina goda vanor bildar de helheten, som jag har fallit för. Den helheten är mitt liv, den helheten älskar jag.”

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Allmänt tal till ett brudpar om äktenskapets vardag”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.