Allmänt tal till ett brudpar om äktenskapets vardag

Allmänt tal till ett brudpar om äktenskapets vardag

Talaren kan finnas i den yttre kretsen men även vara en nära vän eller släkting.
 Detta tal innehåller 434 ord och tar 3 minuter och 0 sekunder att framföra.

Talaren kan finnas i den yttre kretsen men även vara en nära vän eller släkting.

Talaren betonar att vi ska plocka fram och minnas alla skäl som finns för ett liv tillsammans när vardagen gör allt för att skrämma kärleken på flykten. Kanske behöver vi en anteckningsbok som påminner oss om varför vi valde att leva tillsammans, när det blåser upp till storm i förhållandet. Framför altaret börjar det nya livet, oavsett om man har tjuvstartat långt före det. Vid en vigsel ger man löften och med dem följer ansvar.

Talet avslutas med: Vi kommer därför att hålla ögonen på er och se till att ni uppfyller löftet: att älska varandra när ni är i nöd och har lust.

149kr

Ur talets inledning:

Att ni har lovat varandra evig trohet och kärlek har vi som gäster kunnat bevittna idag. Denna kärlek ska odlas under hela ert liv, även vid motgångar. Den ska odlas när ljudliga snarkningar stör nattsömnen och hushållskassan sinar; när det råder delade meningar om barnens uppfostran; när ett flertal semesterplaner måste läggas på is; när ett sällsynt kassaöverskott ska investeras i en hushållsmaskin eller en brummande leksak åt maken. Förlåt – jag menar barnen! Då ska ni kunna se varandra djupt i ögonen och säga: ”Dina olater är en del av dig och tillsammans med dina goda vanor bildar de helheten, som jag har fallit för. Den helheten är mitt liv, den helheten älskar jag.”

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Allmänt tal till ett brudpar om äktenskapets vardag”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Att älska är att vara ljuvligt svindlande sjuk

  Talet beskriver skämtsamt kärleken som en sjukdom vi alla är anlagsbärare av. I slutet vänder sig talaren till brudparet och framhåller de sagolika bitarna av ”sjukdomsbilden”.

  149kr
 • Till en 50-åring (gift eller sambo) från en släkting eller nära vän

  Talets inledning:

  Ett halvt sekel, halvvägs kommen, andetagen är djupare och helheten tydligare.

  Så kan man kanske symbolisera femtio år. Eventuella barn är vuxna och barnbarnen är kanske redan födda eller åtminstone påtänkta. Passionen i förhållandet har lagt sig till ro i en trygg famn. Läsglasögonen har funnit sin plats på näsan. Enkelt uttryckt: vardagen flyter lugnt.

  Men sedan då? ”Var det allt?”, frågar du. Nej, det är nu det börjar, det verkliga livet, och du står just nu på startlinjen.

  Det är som att bygga ett hus. Först läggs grunden, sedan reser man stolpar och takstolar. Därefter kommer tak och väggar.

  […]

  Utdrag ur återstående delar:

  Om att smycka ett hem: ”Det ska du börja med nu, och du kan välja och vraka. Du får byta färg och mönster hur du vill – det behöver inte bli rätt på en gång.”

  Om att ändra på sitt yttre: ”Som femtioåring är det dessutom fullt tillåtet, precis som när man är ung, att ändra på klädstil, frisyr och övrig lekamlig utrustning.”

  Om klassiskern, resandet: ”Tänk dig att äta spännande rätter i världens alla hörn och besöka exotiska marknader med lika exotiska priser. Tänk dig att låta solen måla dig gyllenbrun, medan havets musik vaggar dig till sömns.”

  Talets avslutning: “Efter smakrika upplevelser är det skönt att svepas in i vardagens trygga lunk. Stanna upp och begrunda, och dra in andan en extra gång med insikten att våra liv reflekteras i varje andetag.”

  149kr
 • Ack, du fängsla(n)de brudgum

  Detta är ett allmänt tal som riktar sig direkt till brudgummen och kan hållas av vem som helst.

  Innehåll: Talaren beskriver den kommande vardagen skämtsamt men övergår till den lyckliga vardag som brudgummen kan få uppleva i sitt äktenskap. Det handlar om att ge varandra tid. Talet avslutas med: ”Så låt ditt hjärta sjunga sin unika strof, följ din inre röst och stäng plånboken till hälften.”

  149kr
 • Bruden har en man i frack livet ut

  Trots att kvinnor har svårt för att bestämma sig, har du beslutat dig för att äkta denna unika man i frack. Ditt val avslöjar en viss längtan efter någon som du vet smakar förträffligt. Du har troligen tagit emot ett varuprov. Jag anar att du inte är mättad för dina ögon säger mm…, som i Marabou.

  Nu tror du att han alltid ska smaka lika bra. Nähä! Tyvärr har dofter en tendens att bli svagare med åren.

  149kr
You've just added this product to the cart: