Från en far till ett ungt brudpar

Från en far till ett ungt brudpar

Inledningen: Förr i tiden förväntades brudgummen att i framtiden försörja sin hustru och sina barn.
 Detta tal innehåller 449 ord och tar 3 minuter och 7 sekunder att framföra.

Du ska sluta på ditt befintliga arbete för att gå till ett arbete dit du självmant har sökt dig. Du vill avsluta i god ton och vill därför hålla ett tal, utan att bli långrandig. Detta tal är kort och koncist samtidigt som det ger en bra och positiv avslutning på samarbetet.

I talet beskrivs att du går till nya utmaningar, snarare än att du har sökt dig från den befintliga arbetsplatsen. Medarbetarna tackas för att de har bidragit till att du trivts bra på ditt arbete.

Talet återfinns även under kategorin ”Bolag: Chefen talar – Chef talar till personal” med snarlik rubrik.

149kr

Utdrag ur återstående del:

De vanor och små egenheter som vi alla har kan reta och förarga, men med tiden kommer de att bli de utmärkande drag som gör oss så speciella för varandra.

[…]

Du kan bestämma över dina barn, men den äkta hälften kan du inte styra över. Tro mig, jag vet.

[…]

Hur stor kraft och tid kan jag avsätta för mig själv, utan att bli egoistisk? Hur stor frihet kan jag ge till min partner, utan att utplåna mig själv?

[…]

För vem springer efter en buss som man redan sitter i? Har ni då varit kloka och skapat gemensamma intressen kan livets vågdalar fyllas ut.

[…]

Jag och mamma blir landets lyckligaste föräldrar och svärföräldrar, om ni bara tar hand om varandra.

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Från en far till ett ungt brudpar”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Upplands Väsby, 2015

Information om talskrivaren

 • Det trettioåriga kriget

  Talet är en skämtsam reflexion över uttrycket ”det äktenskapliga trettioåriga kriget”. Efter krig kommer vapenvila och de stunderna är förhållandets grundpelare. Talaren kan vara god vän, släkting eller bekant.

  149kr
 • Till en 50-åring (gift eller sambo) från en släkting eller nära vän

  Talets inledning:

  Ett halvt sekel, halvvägs kommen, andetagen är djupare och helheten tydligare.

  Så kan man kanske symbolisera femtio år. Eventuella barn är vuxna och barnbarnen är kanske redan födda eller åtminstone påtänkta. Passionen i förhållandet har lagt sig till ro i en trygg famn. Läsglasögonen har funnit sin plats på näsan. Enkelt uttryckt: vardagen flyter lugnt.

  Men sedan då? ”Var det allt?”, frågar du. Nej, det är nu det börjar, det verkliga livet, och du står just nu på startlinjen.

  Det är som att bygga ett hus. Först läggs grunden, sedan reser man stolpar och takstolar. Därefter kommer tak och väggar.

  […]

  Utdrag ur återstående delar:

  Om att smycka ett hem: ”Det ska du börja med nu, och du kan välja och vraka. Du får byta färg och mönster hur du vill – det behöver inte bli rätt på en gång.”

  Om att ändra på sitt yttre: ”Som femtioåring är det dessutom fullt tillåtet, precis som när man är ung, att ändra på klädstil, frisyr och övrig lekamlig utrustning.”

  Om klassiskern, resandet: ”Tänk dig att äta spännande rätter i världens alla hörn och besöka exotiska marknader med lika exotiska priser. Tänk dig att låta solen måla dig gyllenbrun, medan havets musik vaggar dig till sömns.”

  Talets avslutning: “Efter smakrika upplevelser är det skönt att svepas in i vardagens trygga lunk. Stanna upp och begrunda, och dra in andan en extra gång med insikten att våra liv reflekteras i varje andetag.”

  149kr
 • Allmänt tal om att tänja gränserna på den egna förmågan och nå sitt mål

  Talet är riktat till en person som har avlagt en längre akademisk- eller yrkesexamen. Talaren kan vara nära vän, släkting eller helt enkelt en bekant.

  Innehåll: talet förmedlar vikten av att hålla balansen mellan vad som är möjligt och vad man vill, utan att dämpa lusten att tänja på den egna förmågans gränser. Talaren betonar att man måste pröva sina vingar men inte glömma en stilfull landning. Inte heller får man glömma bort att ”odla sitt inre” när prestationens stege äntras.

  Talet avslutas med: ”Var sak har sin tid, och nu tycker jag alltså att det är tid för dig att fyllas av stolthet och tillfredsställelse. Ditt lopp är avverkat och lagerkransen ligger på plats. Du har kommit i mål efter en hård etapp i livets vandring.”

  149kr
 • Vaggan i förrgår, idag konfirmand

  Detta är ett kort tal som hålls av en förälder eller av någon i deras ställe. Talet finns också under kategorin konfirmation/flicka.

  149kr
You've just added this product to the cart: