Från en far till ett ungt brudpar

Från en far till ett ungt brudpar

Inledningen: Förr i tiden förväntades brudgummen att i framtiden försörja sin hustru och sina barn.
 Detta tal innehåller 449 ord och tar 3 minuter och 7 sekunder att framföra.

Du ska sluta på ditt befintliga arbete för att gå till ett arbete dit du självmant har sökt dig. Du vill avsluta i god ton och vill därför hålla ett tal, utan att bli långrandig. Detta tal är kort och koncist samtidigt som det ger en bra och positiv avslutning på samarbetet.

I talet beskrivs att du går till nya utmaningar, snarare än att du har sökt dig från den befintliga arbetsplatsen. Medarbetarna tackas för att de har bidragit till att du trivts bra på ditt arbete.

Talet återfinns även under kategorin ”Bolag: Chefen talar – Chef talar till personal” med snarlik rubrik.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur återstående del:

De vanor och små egenheter som vi alla har kan reta och förarga, men med tiden kommer de att bli de utmärkande drag som gör oss så speciella för varandra.

[…]

Du kan bestämma över dina barn, men den äkta hälften kan du inte styra över. Tro mig, jag vet.

[…]

Hur stor kraft och tid kan jag avsätta för mig själv, utan att bli egoistisk? Hur stor frihet kan jag ge till min partner, utan att utplåna mig själv?

[…]

För vem springer efter en buss som man redan sitter i? Har ni då varit kloka och skapat gemensamma intressen kan livets vågdalar fyllas ut.

[…]

Jag och mamma blir landets lyckligaste föräldrar och svärföräldrar, om ni bara tar hand om varandra.

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Från en far till ett ungt brudpar”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Upplands Väsby, 2015

Information om talskrivaren

 • Allmänt tal till alla som fyller jämna ”erfarenheter”

  Talet handlar om betydelsen av att bli ihågkommen – och då inte bara under födelsedagar. Talaren vinklar vår syn på ålder, som borde räknas i erfarenheter istället för i år, och påpekar att det inte alltid skulle vara en fördel om tiden stod still.

  Talet avslutas med: ”Avslutningsvis vill jag göra dig uppmärksam på att vi, under varje år som går, lägger nya erfarenheter till visdomen. Du har samlat rätt många till din ’visdomsbank’. Samtidigt vill jag också tacka dig för möjligheten att dela din dag, när du nu fyller jämna ’erfarenheter’.”

  149kr
 • Allmänt tal till ett brudpar om äktenskapets vardag

  Talaren kan finnas i den yttre kretsen men även vara en nära vän eller släkting.

  Talaren betonar att vi ska plocka fram och minnas alla skäl som finns för ett liv tillsammans när vardagen gör allt för att skrämma kärleken på flykten. Kanske behöver vi en anteckningsbok som påminner oss om varför vi valde att leva tillsammans, när det blåser upp till storm i förhållandet. Framför altaret börjar det nya livet, oavsett om man har tjuvstartat långt före det. Vid en vigsel ger man löften och med dem följer ansvar.

  Talet avslutas med: Vi kommer därför att hålla ögonen på er och se till att ni uppfyller löftet: att älska varandra när ni är i nöd och har lust.

  149kr
 • Från vuxet barn till mamma på födelsedagen eller annan högtidsdag

  Inledningen:

  Även som vuxna stöter vi huvudet i ett skåp, sticker oss på något vasst och slår i en tå mot en kant. Då plockar vi fram vårt universalmedel: de långa kraftfulla fraserna. Det sägs att känslosvallet ska lägga sig om man räknar till tjugo. Det tror inte jag. Vad jag däremot tror är, att om vi skulle ta ordet mamma i vår mun skulle både ilskan och smärtan lindras. Inget ord är nämligen så trösterikt som just ordet mamma.

  149kr
 • Bruden har en man i frack livet ut

  Trots att kvinnor har svårt för att bestämma sig, har du beslutat dig för att äkta denna unika man i frack. Ditt val avslöjar en viss längtan efter någon som du vet smakar förträffligt. Du har troligen tagit emot ett varuprov. Jag anar att du inte är mättad för dina ögon säger mm…, som i Marabou.

  Nu tror du att han alltid ska smaka lika bra. Nähä! Tyvärr har dofter en tendens att bli svagare med åren.

  149kr
You've just added this product to the cart: