Allmänt begravningstal om ett arv av ljusa minnen

Talaren bör vara någon ur den yttre kretsen.
 Detta tal innehåller 452 ord och tar 3 minuter och 8 sekunder att framföra.

Talaren bör vara någon ur den yttre kretsen.

Beskrivning av innehållet: varje människa lämnar minnen efter sig, och dessa är ett arv som inte kan beskattas. De är ett arv som blir till tröst för de närmaste i svåra stunder. Och ju större plats de ljusa minnena får, desto lättare blir sorgen. De som sörjer på avstånd ska inte vara rädda för att komma närmare. Man behöver bara lyssna och finnas där för att bli det stöd som så innerligt väl behövs.

Talet avslutas med: Men det vi kan göra nu, i den här stunden, är att hedra NN och ge vårt stöd till de närmaste och varandra. Det är nu vår vänskap behövs och prövas.

Visa varukorg

149kr

Ur talets inledning: När en anhörig går ur tiden försöker vi ofta hitta jämförelser i naturen, där allt är förgängligt. Vi är medvetna om att döden är ett naturligt inslag i livets eviga kretslopp. En punkt sätts för livets mening. Men ändå är det svårt att acceptera när döden drabbar någon i vår närhet. Då vill vi inte riktigt ingå i ”kretsloppet”. Allt för många rycks bort i unga år, och det är aldrig rättvist. Men även när det gäller äldre anhöriga finns det alltid någon som frågar sig: Varför just nu? Varför fick han eller hon inte mer tid? Det finns, som bekant, oftast något som vi inte hann med.

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Allmänt begravningstal om ett arv av ljusa minnen”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Hedekas, 2017

Information om talskrivaren