Leva för att äta eller äta för att leva
Ett middagstal där gästen tackar värden/värdinnan eller värdarna för en utsökt middag. Talet kretsar kring frågan om man äter för att leva eller lever för att äta. Det görs även en jämförelse mellan snabbmat och långsam mat.
99kr
- Utdrag
- Omdöme (0)
- Information
- Fler tal
[…]
Det är så här en middag ska intas, i goda vänners lag och utan någon brådska. Ingen tid ska passas, utan måltiden ska få ta den tid den tar. Tack allesammans för denna middag och skål för den/dem som har gjort den möjlig.
Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.
-
Avsked till goda medarbetare i dåliga tider
En chef eller företagsägare håller ett avskedstal till den eller de som fått avsked på grund av arbetsbrist och dålig ekonomi. Talaren beklagar att verkligheten är som den är, och…
-
En avhållen bror begravs
Den som håller det här talet tar farväl av sin bror som han eller hon, under livets gång, har haft en god kontakt med. Detta gäller både som barn och…
-
En kommersialiserad jul i ett andligt sammanhang
Chefen på en arbetsplats håller ett tal om julen. Talet hålls vid ett julbord eller i något liknande sammanhang. Talaren hoppas att den harmoni som bör associeras med julen äntligen…
-
Självkänslans makt – Ett tal för att stärka medarbetarna
Det här talet syftar till att entusiasmera och stärka medarbetarna på ett företag. Talet passar alla företag, oavsett om det är ett handelsföretag, tjänsteföretag eller ett verkstadsföretag. Talaren utgår från…
-
Att skära bort allt onödigt
Om ett företag ska lyckas med sina målsättningar är det viktigt att medarbetarna förstår vilka visioner och strategier som företaget har satt upp. En arbetsmetod kan aldrig fungera om inte…
-
Ständig förbättring!
Detta är ett inspirationstal hållet av en chef till medarbetarna. Talet handlar om att konkretisera den något slitna klyschan om ständig förbättring. I talet betonas även den rädsla och smärta…
Reviews
Det finns inga betyg för detta tal ännu