Att gå i skolan är som att köra bil

Ett välbeprövat knep för att få ett budskap att nå fram och fastna hos åhörarna är att knyta talets budskap till en liknelse.
 Detta tal innehåller 472 ord och tar 3 minuter och 16 sekunder att framföra.

Ett välbeprövat knep för att få ett budskap att nå fram och fastna hos åhörarna är att knyta talets budskap till en liknelse. I detta tal vill rektorn/läraren uppmuntra eleverna att ta med sig kunskapen och erfarenheten från sommarens äventyr tillbaka till skolan till hösten, samtidigt som de för den delen ska lämna historien bakom sig och fokusera på framtiden. Talaren använder en liknelse med bilkörning för att få budskapet att nå fram.

Talet återfinns även under kategorin Skola & rektor & lärare – Högstadiet.

159kr

Utdrag:

[...]

/Nu har ni inte körkort/nu har inte alla av er körkort/, men ni kan nog ana, att om en bilförare har fokus enbart på backspegeln hamnar han förr eller senare i diket. Samma sak gäller i livet och i skolan.

[...]

Till hösten ses vi igen och då hoppas jag att ni får fortsatt användning av mina ord. Ta med er erfarenheterna som ni kommer att samla på er under sommaren, lämna historien bakom er för att kunna fokusera på vad som kommer, men använd det ni lärt er för att komma vidare på ett tryggt och effektivt sätt.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Att gå i skolan är som att köra bil”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Pålsboda, 2016