Att sammanfatta året i siffror

Hur mycket har eleverna egentligen hunnit med under de senaste två terminerna? Hur mycket mer kunskap har de nu, jämfört med för ett år sedan? Kvalitet i all ära, men i detta tal ligger fokus på kvantitet.
 Detta tal innehåller 564 ord och tar 3 minuter och 55 sekunder att framföra.

Hur mycket har eleverna egentligen hunnit med under de senaste två terminerna? Hur mycket mer kunskap har de nu, jämfört med för ett år sedan? Kvalitet i all ära, men i detta tal ligger fokus på kvantitet. Rektorn/läraren sammanfattar skolåret som gått i siffror genom en både lättsam och rätt fascinerande räkneövning.

Beräkningarna kan lätt justeras för att passa just talarens skola.

159kr

Utdrag ur talet:

[...]

Året har 365 dagar fördelat på 52 veckor. Av dessa 52 veckor är 1 vecka sportlov, 1 vecka höstlov, 1 vecka påsklov, 2 veckor jullov och hela cirka 9 veckor sommarlov. Redan nu kan man undra: Med alla dessa lov,

[...]

Vad säger då talet 303 600 skoltimmar? Tänk själv hur många tal du hinner räkna på en timme eller hur många sidor i en bok som du hinner läsa.

[...]

Jag räknar inte riktigt med att ni ska komma ihåg alla tal jag nyss rabblade när ni går ut genom de där dörrarna, men däremot utgår jag ifrån att ni har förstått att i alla fall jag är imponerad.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Att sammanfatta året i siffror”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Helsingborg, 2017