Vem har sagt att det är lätt med etikett?
Ett smått humoristiskt tacktal som verkar handla om talarens gode vän och etikettsregler, men som smidigt glider över i att talaren tackar för god mat och en trevlig kväll. Slutet på talet får en oväntad knorr.
129kr
- Utdrag
- Omdöme (0)
- Information
- Fler tal
Kära vänner.
Har ni tänkt på hur svårt det kan vara med etikett? Att veta vad som är rätt då man är bortbjuden, kan vara väldigt komplicerat. Jag har en god vän, som är vänsterhänt. [...]
[...] Får han flytta på besticken, eller är det oartigt att äta med gaffeln i ”fel” hand...? (Här skall talaren ge intrycket av att tappa tråden och byta ämne.)
Det finns en mängd regler, för vad som anses vara gott bordskick. För det första, bör man inte ta för stora tuggor och här blir det åter problem, eftersom jag ingenstans har hittat en angivelse på, hur stor ”standardtuggan” är. [...]
Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.
Såldes senast till:
Hudiksvall, 2017-
Talet som tog slut!
Detta är ett tal som lämpar sig att hållas oavsett kön eller ålder på den som fyller år. Talet är avsiktligt relativt kort. Det skall endast förmedla det absolut viktigaste,…
-
Vänliga veckan
Detta tal handlar om dagar som vi har vikt åt att tänka på andra, och ställer frågan: Varför är vi inte alltid vänliga? Talet lämpar sig för exempelvis läraren som…
-
Respekt
Detta tal träffar, trots sin korthet, rakt på spiken. Talaren pratar om ordet respekt och dess innebörd, då och nu. Talet utmynnar i ett tack, men först efter att talaren…
-
Ej vackrare finns att skåda!
Ett bröllopstal som lämpar sig att hållas av någon som är god vän med brudgummen. Talet vänder sig till både brud och brudgum, i tur och ordning. I slutet lyckönskas…
-
Så skriver du ett perfekt tal, steg för steg
All början är svår men sedan blir det lättare.
När det gäller att skriva ett eller flera tal, bör man tänka på en del grundläggande regler för att lyckas bra. Ett…
-
Stekta sparvar kan inte vara godare!
En lågmäld humor präglar inledningen av detta tacktal som försöker beskriva hur god maten har varit och därvid använder stekta sparvar som referensram.
Reviews
Det finns inga betyg för detta tal ännu