Stekta sparvar kan inte vara godare!

Stekta sparvar kan inte vara godare!

En lågmäld humor präglar inledningen av detta tacktal som försöker beskriva hur god maten har varit och därvid använder stekta sparvar som referensram.
 Detta tal innehåller 231 ord och tar 1 minuter och 36 sekunder att framföra.

En lågmäld humor präglar inledningen av detta tacktal som försöker beskriva hur god maten har varit och därvid använder stekta sparvar som referensram.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Nedan följer utdrag ur början, mitten och slutet av talet.

[...] Plötsligt stod det klart att min ”tråd” är ”stekta sparvar” och därför kommer jag nu att använda denna egendomliga fågelart i mitt tal. [...]

[...] Klart står dock, att ”stekta sparvar” är en läckerhet som inte bör förslösas. [...]

[...] Värden/värdfolket skall ha en eloge för arrangemanget, och jag kommer att lämna festen mycket belåten. [...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Stekta sparvar kan inte vara godare!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Första egna lägenheten

  Talet är avsett att hållas hemma i barnets första egna lägenhet, och berättar hur det känns när ens barn flyttar ut för att börja ett eget liv. Detta är ett tal som andas positiv framtidstro.

  99kr
 • Om faderslycka

  Detta tal skall hållas av en far som berättar om glädjen att bli far och att se sin dotter växa upp och slutligen gifta sig med den hon älskar. Även om talet i huvudsak handlar om dottern, adresseras även brudgummen mot slutet. Dessutom utbringas avslutningsvis en skål för brudparet. Nedan följer början och utdrag ur talets olika delar.

  Kära brudpar, kära församlade.

  Jag tänker nu tala om en fars glädje. Alla vi fäder har något som vi värderar högre än annat; något som är en del av oss själva. Någon har för evigt tagit en bit av mitt hjärta, en bit som jag i övrigt endast har givit åt min fru. […]

  […] Allt börjar med att man blir pappa, i mitt fall till en liten flicka. Känslan går inte att beskriva – den måste upplevas. Efter denna dag är man aldrig ensam! […]

  […] Typiskt för oss föräldrar, och kanske mest för papporna, är att vi alltid önskar våra barn det som vi själva vill ha. Det slog mig först då jag förberedde detta tal, att det som är bäst för mig kanske inte passar min dotter. Titta mot bruden.) Den ”perfekte” mannen känner endast du igen, […]

  […] Käre NN brudgum; jag överlämnar nu min dotter i din kärleksfulla vård. […]

  […] Detta är faderslycka i nutid! Kära dotter, bäste svärson, […]

  199kr
 • När är det sommar?

  Detta är ett kort tal som kan hållas av läraren inför sommarlovet. Talet handlar om hur vi vet när det är sommar, och talaren menar att sommarlovet är det definitiva kännetecknet.

  149kr
 • Får tacka lamm

  Vill man få åhörarna att börja lyssna så är här talet med en originell början. Här är ett som garanterat får festdeltagarna att lystra. Titeln kommer på ett naturligt sätt åter i slutet av anförandet. Däremellan tackar talaren för en lyckad kväll, för maten och berömmer värden/värdparet.
  Nedan följer början på talet.

  Får, tacka, lamm…

  Det är dags för mig att höja min röst över mängden och störa er en liten stund mitt i maten. Jag anser mig inte skilja mig från mängden i andra avseenden, och därför antar jag att ni instämmer då jag lovsjunger den extraordinärt trevliga tillställning, som vi har upplevt idag.

  99kr
You've just added this product to the cart: