Jag ska aldrig-talet till den som aldrig skulle gifta sig

Jag ska aldrig-talet till den som aldrig skulle gifta sig

Vi känner alla någon som aldrig ska eller skulle gifta sig, eller hur? Här är talet som riktar sig i första hand till brudgummen, men som även inkluderar bruden.
 Detta tal innehåller 458 ord och tar 3 minuter och 0 sekunder att framföra.

Vi känner alla någon som aldrig ska eller skulle gifta sig, eller hur? Här är talet som riktar sig i första hand till brudgummen, men som även inkluderar bruden. Talet hålls med fördel av en god vän till brudgummen, eftersom den som talar måste ha kännedom om att gemålen aldrig skulle gifta sig.

104kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

”Jag ska aldrig gifta mig!” Jag har hört det sägas tidigare och vet av egen erfarenhet att saker och ting inte fungerar på det sättet. Att säga att man aldrig ska si eller så är lika träffsäkert som att försöka tala om vem man kommer att möta bakom nästa gathörn.

[...]

Plötsligt är en framtid utan denna nyfunna ”någon” helt otänkbar. Man kan över huvud taget inte förstå hur det är möjligt att leva ensam.

[...]

Äktenskapet innebär att man har någon att bry sig om. Man får en anledning att vakna varje morgon, och man går till sängs medveten om att man aldrig vaknar ensam.

[...]

Jag gratulerar er båda till en enastående framtid. Skål för brudparet!

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Jag ska aldrig-talet till den som aldrig skulle gifta sig”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Åtta bokstäver

  Talet handlar om den mäktiga kärleken. Nedan följer en bit ur början av talet.

  Kärleken.

  Vilken kraft bor inte i dessa åtta bokstäver! Kärleken får oss att orka med sådant som vore övermäktigt annars; den gör att även den gråaste, regniga dag ter sig ljum och ljus. Bättre skydd mot kyla finns inte. Den som är kär vandrar inte ensam, utan finner styrka i den som är föremål för känslorna.

  Troligen kan inte ens en förälskad man förflytta berg, men det viktiga är att han TROR att det är möjligt! […]

  134kr
 • Kräftskivan är lika svensk som midsommarafton

  Talet vänder sig till kräftan och handlar om allt det roliga som finns kring traditionen att äta kräftor.
  Nedan följer början på talet.

  Kära vänner.

  Det har blivit dags för mig att tacka. Jag hoppas att ni andra, precis som jag, har haft trevligt och att jag inte står ensam i min lovsång. Kräftskivan är en svensk tradition, som likt midsommarafton är förknippad med sommarhalvåret. […]

  109kr
 • Respekt

  Detta är ett tal som ska hållas av en lärare till klassen, eller av en rektor till eleverna. Det handlar om ordet respekt, som numera har tappat den etiska aspekten av sin betydelse: att det är viktigt att kunna tolerera varandra och vara en bra medmänniska.

  149kr
 • Sista skolavslutningen

  Ett tal som är ämnat att hållas av en student på studentmiddagen, till sina klasskamrater. Det andas framtidstro och betonar vikten av att hålla ihop även efter skolans slut.

  Nedan följer början av talet.

  Kära skolkamrater och vänner.

  Nu sitter vi till sist vid dukat bord, det bord vi alla så länge strävat mot. Varje år har vi tvingats lyssna till hur roligt det var på middagen för avgående elever. Vissa av oss har haft lyckan att känna någon som har bjudit in oss att delta som gäst, och se hur det går till bland dem som har strävat genom skolåren och gjort sig förtjänta av skolavslutningen med stort S.

  99kr
You've just added this product to the cart: