Diskussion om ett centralt tema

Detta är en tänkvärd text om ett av mänsklighetens centrala spörsmål.
 Detta tal innehåller 876 ord och tar 6 minuter och 5 sekunder att framföra.

Detta är en tänkvärd text om ett av mänsklighetens centrala spörsmål.

Visa varukorg

225kr

Utdrag ur olika delar:

[...]

När balansräkningen slutar på plus minus noll finns inga pengar att driva verksamheten vidare med och investera i något nytt.

Uppräkningen av jämlikhet i olika sammanhang kan göras lång. Men självklart är det jämlikheten mellan man och kvinna som vi i första hand tänker på.

[...]

Jämlikheten mellan könen kan diskuteras vad gäller löner, ekonomi, rättigheter, skyldigheter och arbetsfördelning, men i grunden handlar det om sex, där det biologiska systemet har gett mannen en funktion och kvinnan en annan.

[...]

Ja, vi ifrågasätter att vi är en del av naturen och en art bland de andra däggdjuren, men om vi istället accepterade att det är så skulle vi förmodligen respektera varandra bättre.

[...]

Emellertid, hur vi än forskar kvarstår det faktum att vi är däggdjur som förökar oss med hjälp av en hane och en hona. Vi finns. Vi bara är.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Diskussion om ett centralt tema”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Älskade vädurskanin!

  Utdrag ur olika delar av talet:

  […]

  Du har en stark vilja att vinna och är därför en dålig förlorare ibland. Och till och med en dålig vinnare emellanåt. Det är stränga…

  134kr
 • Grattis, nästbästis!

  Detta är ett tal som tar en oväntad vändning. Talaren, vars vän fyller år, inleder med att konstatera att vännen ifråga inte är den bästa vännen, utan den näst bästa….

  149kr
 • Det är en vuxen man jag vill ha!

  Detta är ett tal som lyfter fram de skillnader mellan män och kvinnor som faktiskt finns, trots det moderna samhällets jämlikhetssträvanden. Mannen får här förståelse och beröm för att han…

  169kr
 • Tack för glädjen vi ärvde!

  Detta är ett tal av ganska lättsam karaktär att hållas av barnbarn vid morfars/farfars begravning/minnesstund.

  109kr
 • Tänk om

  Utdrag ur talets inledning, mitt och slut:

  Tänk att luften vi andas kostar! När vi andas in får vi betala med vår dåliga andedräkt. Alla älskar någon eller något, så växterna…

  199kr
 • Tack för glädjen vi ärvde!

  Din syster gifter sig och du vill hålla ett varmt och uppskattande tal till henne och hennes brudgum. Som systrar står ni varandra nära och har under uppväxten delat såväl…

  169kr