Gemenskap är grunden till frihet och öppenhet

Ett inspirationstal om varför frihet och gemenskap inte är oförenliga motsatser och varför kulturella identiteter och trygghet i den lokala gemenskapen är viktigt för att människor ska våga vara öppna för omvärldens influenser.
 Detta tal innehåller 316 ord och tar 2 minuter och 25 sekunder att framföra.

Ett inspirationstal om varför frihet och gemenskap inte är oförenliga motsatser och varför kulturella identiteter och trygghet i den lokala gemenskapen är viktigt för att människor ska våga vara öppna för omvärldens influenser. Särskilt i dessa globaliseringstider kan det vara bra att betona hur trygghet skapas på lokal nivå, bland grannar, vänner och familj mm. Ett historiskt exempel från Dalarna och dess bönder tas upp i talet. Den röda tråden genom talet är att man ska agera lokalt men tänka globalt.

149kr

Utdrag ur talet:

Gemenskap, rötter och kulturell identitet är förutsättningen för ett tryggt samhälle. Den som har starka rötter är bättre utrustad för mångfald och öppenhet än den som är rotlös och blåser som ett rö i vinden.

[…]

Människor är unika individer som har sina styrkor och svagheter, men det är i mötet med andra som människan skapas. Människan behöver verka i ett sammanhang för att må bra.

[…]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Gemenskap är grunden till frihet och öppenhet”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.