Framtiden finns vid slutet av regnbågen

Framtiden finns vid slutet av regnbågen

Framtiden är ett ämne som ofta sysselsätter en människas tankar.
 Detta tal innehåller 628 ord och tar 4 minuter och 20 sekunder att framföra.

Framtiden är ett ämne som ofta sysselsätter en människas tankar. Detta tal vill inspirera åhöraren till att börja tänka i kreativa banor och ta ansvar för sin morgondag, istället för att vänta och hoppas på det bästa.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Nedan följer utdrag ur olika delar av talet.

För en del människor är livet som en promenad genom ett naturskönt landskap, där fågelsången flyter genom grönskan runt omkring. […]

[…] En del av oss slår in på ett annat spår. Vi har så bråttom fram att vi inte hinner värdera för- och nackdelar, innan vi gör vägvalet. […]

[…] När vi stressar genom livet blir vårt utrymme på jorden allt mindre. Vi utvecklar ett slags tunnelseende, som gör att vi bara ser åt det håll dit näsan pekar. Periferin krymper, vi känner oss andligt kvävda. […]

[…] Du måste hitta nyckeln till dina kedjor och börja planera inför morgondagen. […]

[…] Sanningen är att det är du själv som kontrollerar din utveckling. […]

[…] Framtiden finns vid slutet av regnbågen. När man äntligen tror sig ha nått fram till målet uppenbarar den sig plötsligt på ett annat ställe i terrängen. […]

Jag som har skrivit denna text förväntar mig inte att du läser upp den eller använder den bokstavligt. Det är inte min mening eller ens önskan. Vi inom www.talskrivarna.com skapar bara den här typen av texter som ett slags inspirationskälla till dig varför du inte ens behöver citera mig eller ange oss som källa. Vi hoppas på att vi har gett dig verbal inspiration och att du återkommer till oss.

 

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Framtiden finns vid slutet av regnbågen”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Sandhem, 2015

Information om talskrivaren

 • Äktenskapet är en livslång resa

  Talet hålls för ett brudpar som ska ge sig ut på en långväga smekmånad. Talaren jämför på ett humoristiskt vis äktenskapet med en livslång resa genom olika klimatzoner och skojar avundsjukt om den förestående ledigheten. Talet avslutas med en passande lyckönskning och en skål för brudparet.

  149kr
 • Låt vingarna bära

  Talet hålls av en stolt, men lite vemodig mamma, som vill önska sin son/dotter lycka till i det nya hemmet. Modern förutspår att hon säkerligen kommer att behöva finnas till hands med vissa hushållsbestyr, men att hon ser fram emot detta. Hon uttrycker även sin övertygelse om att det kommer att gå bra för sonen/dottern i det nya hemmet.

  129kr
 • Halloween-kalas

  Minns du den skräckblandade förtjusning man upplevde som barn, när någon berättade en spökhistoria? Det här kalaset med spöktema kommer barnen att älska! Du får tips på lekar, dekorationer och hur man serverar en välkomstdrink på bästa Halloween-sätt. Det ingår även en spökvandring som på ett spännande vis involverar alla deltagare, inte bara berättaren. Alla situationer i festen kan göras mer eller mindre läskiga, beroende på hur du arrangerar belysning, ditt eget uppförande, utklädsel etc. Två vuxna kan behöva hjälpas åt vid genomförandet.

  89kr
 • Till ett styvbarn

  Nu äntligen ska jag få klä mina tankar i ord. Det är till dig jag vänder mig, min dotter (son). Ja, för du är mitt barn, även om det inte är mig du kallar “mamma” (“pappa”). Vi har känt varandra i många år, ända sedan din far (mor) och jag träffades och bestämde oss för att leva tillsammans. Alla de åren har jag burit på de här orden och aldrig hittat det rätta tillfället att släppa ut dem i luften mellan oss.

  89kr
You've just added this product to the cart: