Får-i-kål
Detta tal bygger på en gammal skröna om vad som hände 1632 vid Lützen. Talaren säger i början att han/hon inte ämnar prata om händelsen, men lyckas ändå, med en halsbrytande vighet, svinga sig via Lady och Lufsen, Bellman och Hagbard Handfaste tillbaka till dimmorna 1632. Talet avslutas helt naturligt med ett tack.
134kr
- Utdrag
- Omdöme (0)
- Information
- Fler tal
Maträtten får-i-kål såg dagens ljus första gången den 16 november 1632 vid Lützen.
[...]
, så kommer jag att tänka på kockar och kemister.
[...]
Två eller fler ingredienser blandas ihop till en rätt. Allt sker av misstag,
[...]
Ja, det är så det ska ha gått till!
[...]
Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.
-
Fiskpinnar
Detta tal inleds med en anekdot. Vet vi egentligen var maten kommer ifrån? Vad görs i fabrik och vad levereras av naturen? Talaren gör här bäst i att läsa in…
-
Jag skulle vilja ha er hjälp!
Ett tacktal där talaren ber publiken om hjälp med att få inspiration. Talet är smått humoristiskt. Det kräver att talaren har lärt sig talet, detta för att kunna betona rätt…
-
En hyllning till sommaren
Talet prisar sommaren och beskriver en riktigt svensk midsommarafton. Nedan följer början av talet.
Jag vill framföra några ord om sommaren som nu står i full blom. Inget lyckopiller i världen…
-
Singel eller parhäst
Detta tal handlar om skillnaden mellan att vara singel och att vara parhäst. Det handlar även om hur viktigt det är att dela allt och att inte ha hemligheter, och…
-
Endast kärleken!
På ett bröllop hålls vanligtvis många tal och därför är det en fördel att hålla dem så korta som möjligt. Detta tal är rensat ifrån all fogmassa och innehåller endast…
-
Stekta sparvar kan inte vara godare!
En lågmäld humor präglar inledningen av detta tacktal som försöker beskriva hur god maten har varit och därvid använder stekta sparvar som referensram.
Reviews
Det finns inga betyg för detta tal ännu