Istället för kontaktannons – för kvinnan som söker en partner

Istället för kontaktannons – för kvinnan som söker en partner

Detta tal kan bara hållas av en modig kvinna som är intresserad av att finna en man som partner.
 Detta tal innehåller 903 ord och tar 5 minuter och 30 sekunder att framföra.

Detta tal kan bara hållas av en modig kvinna som är intresserad av att finna en man som partner. Talet är ironiskt och ganska kul, men kräver en kvinna som vågar bjuda på sig själv och skoja med att hon är singel. Talaren inbjuder intresserade män att delta i en tävling där första pris är hon själv. Man kan även se talet som en kvinnas beskrivning av idealmannen.

189kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Nedan följer utdrag ur olika delar av talet:

Jag står upp därför att jag skulle vilja utlysa en tävling här och nu. Det är så att jag är utan sällskap. Jag menar inte att jag är ensam i världen, vad jag menar är att jag inte har någon partner. Jag saknar mannen som skall förgylla mitt liv. Därför tänkte jag passa på att ta tillfället i akt att låta er män tävla – om mig! Det är inget nytt under solen att man gör så här. Har ni inte läst sagan om prinsessan och svinaherden? Kunde hon så kan jag.

Ni kvinnor som nu tänker; "Jaha, hon tänker försöka ta någon annans karl. Hon klarar inte att skaffa en egen utan stjäl en istället", ni kan sluta oroa er! Ingen gift man får delta i tävlingen utan sin hustrus lov. Gifta kvinnor som istället ser det här som en möjlighet - det kan ju finnas kvinnor som börjar tycka att deras män sett bättre dagar - kan ju uppmuntra maken att delta. […]

[…] Om du går vidare kommer nästa prov. Då gäller det att hålla sig vaken – en hel film. Det kan vara en konsert också, eller en teaterföreställning. Jag kan även tänka mig ett offentligt föredrag. Du som har gått vidare till delprov två går iväg med mig på något av detta och, och nu kommer det svåra, du får inte somna under hela tiden. Inte snarka, inte sluta dina ögon. Om du måste gäspa får du göra det med stängd mun. Jag kommer att kolla efteråt att du hängde med i handlingen. [...]

[…] Du som är med i finalen kan exempelvis få ansvar för en skock barn i förskoleåldern som måste hämtas senast en kvart innan du har slutat ditt arbete. Självklart skall du handla på vägen hem och se till att det står en näringsriktig måltid på matbordet när jag dyker upp. Jag förväntar mig även att barnskocken vid det laget sitter i pyjamas och tindrar med ögonen samt att toaletten luktar nystädat fräscht. [...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Istället för kontaktannons – för kvinnan som söker en partner”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Östersund, 2015

Information om talskrivaren

 • Förlåt mig!

  Detta är ett tal att hållas av dig som har svikit en vän eller kär person och vill be om förlåtelse offentligt. Man kan med fördel lägga till sin egen beskrivning av det man vill be om ursäkt för så blir talet mer personligt.

  189kr
 • Hyllning till en mjölkbonde

  Ett hyllningstal till en bonde med mjölkkor, på hans/hennes födelsedag. Talet beskriver bonden som en hjälte och tar fasta på vikten av att någon brukar jorden och producerar den mat vi alla måste äta.

  Ur talet:

  Vi måste äta. Korven, osten och skinkan växer inte i “cyberspace”. Mäklare levererar inte mjölk eller fäller träd. Traktorn är inget statusfordon men den kommer fram i terräng där andra fastnar. Årstider och väder skiftar, liksom regeringar och regimer. Du mjölkar korna, oavsett vad som händer.

  […]

  Utan dig och ditt arbete fanns vi inte till. Vi måste äta. Du behöver nog inte mitt tack, för du har redan gjort ditt val. Du stiger upp i ottan och skyfflar dynga. Utan vare sig tacktal eller utmärkelser. Det är därför du är min hjälte.

  89kr
 • Nydöpt flicka

  Detta är ett allvarligt och finstämt tal med ett tydligt kristet innehåll. Budskapet är att dopgästerna skall finnas till för föräldrarna och den nydöpta även när vardagen kommer.

  Utdrag ur mitten av talet:

  […]

  Dopet handlar om något mer än att bara få ett namn. Det handlar om att döpas till en tro och en gemenskap. Vi har samlats här idag för att få vara med om det. Vi har alla ett ansvar för att NN skall få det bra i livet. Vi måste hjälpa och finnas till för henne, så att hon känner att hon inte är ensam i världen. Vi måste ge henne vår kärlek och bry oss om hur det går för henne. Vi måste också hjälpa och stötta NN och NN så att de kan vara goda föräldrar. Det är inte alltid det lättaste.

  Har ni tänkt på hur självklart det är att vi faktiskt behöver varandras hjälp och stöd? Ändå är det ofta så svårt att verkligen finnas där när det behövs.

  […]

  149kr
 • Tack för maten – till hemmakocken i världsklass

  Ett humoristiskt tacktal som tar fasta på att värden/värdinnan lagar god och avancerad mat. Talaren driver lite med sig själv och bekänner i talet att det mesta i matväg som han/hon åstadkommer är halvfabrikat. Men detta gäller också själva tacktalet…

  119kr
You've just added this product to the cart: