Istället för kontaktannons – för kvinnan som söker en partner

Istället för kontaktannons – för kvinnan som söker en partner

Detta tal kan bara hållas av en modig kvinna som är intresserad av att finna en man som partner.
 Detta tal innehåller 903 ord och tar 5 minuter och 30 sekunder att framföra.

Detta tal kan bara hållas av en modig kvinna som är intresserad av att finna en man som partner. Talet är ironiskt och ganska kul, men kräver en kvinna som vågar bjuda på sig själv och skoja med att hon är singel. Talaren inbjuder intresserade män att delta i en tävling där första pris är hon själv. Man kan även se talet som en kvinnas beskrivning av idealmannen.

189kr

Nedan följer utdrag ur olika delar av talet:

Jag står upp därför att jag skulle vilja utlysa en tävling här och nu. Det är så att jag är utan sällskap. Jag menar inte att jag är ensam i världen, vad jag menar är att jag inte har någon partner. Jag saknar mannen som skall förgylla mitt liv. Därför tänkte jag passa på att ta tillfället i akt att låta er män tävla – om mig! Det är inget nytt under solen att man gör så här. Har ni inte läst sagan om prinsessan och svinaherden? Kunde hon så kan jag.

Ni kvinnor som nu tänker; "Jaha, hon tänker försöka ta någon annans karl. Hon klarar inte att skaffa en egen utan stjäl en istället", ni kan sluta oroa er! Ingen gift man får delta i tävlingen utan sin hustrus lov. Gifta kvinnor som istället ser det här som en möjlighet - det kan ju finnas kvinnor som börjar tycka att deras män sett bättre dagar - kan ju uppmuntra maken att delta. […]

[…] Om du går vidare kommer nästa prov. Då gäller det att hålla sig vaken – en hel film. Det kan vara en konsert också, eller en teaterföreställning. Jag kan även tänka mig ett offentligt föredrag. Du som har gått vidare till delprov två går iväg med mig på något av detta och, och nu kommer det svåra, du får inte somna under hela tiden. Inte snarka, inte sluta dina ögon. Om du måste gäspa får du göra det med stängd mun. Jag kommer att kolla efteråt att du hängde med i handlingen. [...]

[…] Du som är med i finalen kan exempelvis få ansvar för en skock barn i förskoleåldern som måste hämtas senast en kvart innan du har slutat ditt arbete. Självklart skall du handla på vägen hem och se till att det står en näringsriktig måltid på matbordet när jag dyker upp. Jag förväntar mig även att barnskocken vid det laget sitter i pyjamas och tindrar med ögonen samt att toaletten luktar nystädat fräscht. [...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Istället för kontaktannons – för kvinnan som söker en partner”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Östersund, 2015

Information om talskrivaren

 • Varför NN är en vinnare

  Det här talet skall hållas till någon som vunnit en viktig tävling i tennis. Vinnaren har lagt ned många timmar av träning och det är inte första gången han eller hon tävlar. Talaren går igenom vilka egenskaper och faktorer som gör att NN blivit en god tennisspelare. På slutet av talet drar talaren en parallell till livet och menar att även livet är som en tennisturnering där samma faktorer som gör en bra tennisspelare också skapar förutsättningar för ett bra liv.

  129kr
 • Hyllning till en mjölkbonde

  Ett hyllningstal till en bonde med mjölkkor, på hans/hennes födelsedag. Talet beskriver bonden som en hjälte och tar fasta på vikten av att någon brukar jorden och producerar den mat vi alla måste äta.

  Ur talet:

  Vi måste äta. Korven, osten och skinkan växer inte i “cyberspace”. Mäklare levererar inte mjölk eller fäller träd. Traktorn är inget statusfordon men den kommer fram i terräng där andra fastnar. Årstider och väder skiftar, liksom regeringar och regimer. Du mjölkar korna, oavsett vad som händer.

  […]

  Utan dig och ditt arbete fanns vi inte till. Vi måste äta. Du behöver nog inte mitt tack, för du har redan gjort ditt val. Du stiger upp i ottan och skyfflar dynga. Utan vare sig tacktal eller utmärkelser. Det är därför du är min hjälte.

  89kr
 • Trädgårdsodlandets konst

  Det här talet handlar om konsten att odla en trädgård, men trädgården är en metafor för livet. Talet kan användas i flera olika sammanhang, t.ex. vid barndop, bröllop, när någon startar ett nytt projekt av något slag eller går in i ett nytt skede i livet. Det kan också passa som ett inspirerande tal som bjuder lyssnarna till lite eftertanke kring hur man själv har det i sin trädgård/sitt liv. Talaren kan med fördel väva in personliga detaljer och lägga till saker som passar för just det sammanhang man tänker sig. Talet är lite gammaldags och moraliserande men finstämt. Det andas optimism och tro på allt som lever och växer.

  159kr
 • Till en vän som skall flytta utomlands

  Det sägs att världen krymper, och jag hoppas att det stämmer. Jag vill att den skall krympa rejält. Den kan få bli ungefär så stor som Småland, tycker jag. Det är ren egoism bakom. Efter att ha bott nära och kunnat träffa dig, NN, med kort varsel, blir allt annorlunda nu. Du flyttar iväg, och det är inte bara vår stad/by du lämnar, eller vårt landskap. Nej, du flyttar rejält – ända till X.

  Jag vet att jag förväntas gratulera dig och önska dig lycka till. Men jag tänkte att jag istället skulle säga några väl valda ord om vad du lämnar. För även om det är spännande och kul med X, vill jag bara påminna dig om att vi och Sverige finns kvar här. Och det är inte fy skam det heller.

  Har du till exempel tänkt över det här med jul? Den mest inbitne icke-jul-firare som i vanliga fall inte ens märker att det varit julafton, kommer att längta efter skinka och julgran när det inte längre finns att tillgå. Och om det mot förmodan skulle finnas granar och grisar så är det fel sort.

  134kr
You've just added this product to the cart: