Vägen mot mål och konsten att betrakta vattenglas

Det här talet riktas från en chef till hans/hennes underställda, i samband med att chefen talar om företagets/organisationens mål.
 Detta tal innehåller 602 ord och tar 4 minuter och 0 sekunder att framföra.

Det här talet riktas från en chef till hans/hennes underställda, i samband med att chefen talar om företagets/organisationens mål. Talet bygger på hur människor ser på ett till hälften fyllt glas, dvs. om det är halvfullt eller halvtomt. Talaren menar att båda synsätten behövs om företaget skall lyckas nå målet. Vidare säger talaren att det inte kommer an på chefen att veta exakt hur man skall göra, utan organisationen måste ta till vara alla medarbetares kompetens för att nå fram. Chefens uppdrag är istället att tydliggöra målet och ansvara för att man kommer dit.

159kr

Utdrag ur talet:

[…]

Liknelsen med det halvfyllda vattenglaset har använts i en mängd sammanhang. Vissa människor fokuserar mer på att analysera vad som är fel. Man vill gå till botten med saker och ting och hitta orsakerna. "Varför snubblade du just som du skulle till att dricka? Hur kunde det hända? Tänk om du hade varit mer försiktig, då hade hela glaset varit fyllt och du hade kunnat släcka din törst." Andra är obotliga optimister. "Vilken tur att inte hela innehållet rann ut! Så bra att du fick fatt i ett halvt glas vatten just som törsten var som svårast. Nu orkar du säkert en bit till."

På en arbetsplats som vår finns medarbetare av båda slagen.

[…]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Vägen mot mål och konsten att betrakta vattenglas”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Hägersten, 2017