Vem har sagt att det är lätt med etikett?
Ett smått humoristiskt tacktal som verkar handla om talarens gode vän och etikettsregler, men som smidigt glider över i att talaren tackar för god mat och en trevlig kväll. Slutet på talet får en oväntad knorr.
129kr
- Utdrag
- Omdöme (0)
- Information
- Fler tal
Kära vänner.
Har ni tänkt på hur svårt det kan vara med etikett? Att veta vad som är rätt då man är bortbjuden, kan vara väldigt komplicerat. Jag har en god vän, som är vänsterhänt. [...]
[...] Får han flytta på besticken, eller är det oartigt att äta med gaffeln i ”fel” hand...? (Här skall talaren ge intrycket av att tappa tråden och byta ämne.)
Det finns en mängd regler, för vad som anses vara gott bordskick. För det första, bör man inte ta för stora tuggor och här blir det åter problem, eftersom jag ingenstans har hittat en angivelse på, hur stor ”standardtuggan” är. [...]
Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.
Såldes senast till:
Hudiksvall, 2017-
Utan bröd och vin fryser kärleken
Eftersom talet är allmänt hållet, kan det hållas av någon som inte känner brudparet så väl. Det handlar om vad som gör ett äktenskap långlivat och lyckligt och avslutar med…
-
Gammal kärlek rostar inte!”
Detta tal är avsett att hållas på det bröllop, där två människor gifter sig igen efter en tid av separation. Det blir mest effektfullt om talaren förberett sig innan och…
-
-
Stekta sparvar kan inte vara godare!
En lågmäld humor präglar inledningen av detta tacktal som försöker beskriva hur god maten har varit och därvid använder stekta sparvar som referensram.
-
Fint tal (Tack för maten med fina ord)
Talet är ämnat att hålla då det passar sig med ett högburet språk och en sorts aristokratisk putslustighet.
[…] Dock vill jag på något sätt visa min uppskattning över att ha…
Reviews
Det finns inga betyg för detta tal ännu