Kära jätteproppen

Kära jätteproppen

Detta är ett ganska kort, men kärnfullt tal. Talaren verkar i förstone glad att personen slutar.
 Detta tal innehåller 315 ord och tar 2 minuter och 11 sekunder att framföra.

Detta är ett ganska kort, men kärnfullt tal. Talaren verkar i förstone glad att personen slutar. Emellertid framhäves allt eftersom personens kvaliteter, och talet avslutas med att man kommer att sakna vederbörande mycket.

149kr

Inledningen:

Kära jätteproppen NN!

Vad skönt att du äntligen går i pension! För dig, alltså. Nu kan någon bortklemad 60-talist gnugga sina händer, axla din mantel och ta över det ansvar som vilat på dig i så många år. I dagens Sverige gäller inte längre honnörsord som "ansvarsfull", "hederlig" och "lojal", sådana epitet som passar in på dig som hand i handske.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Kära jätteproppen”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Oxie, 2016

Information om talskrivaren

 • Talskrivarens namn: Bert Åkesson
 • Talskrivare: Bert Åkesson
 • Adress:
 • Inga omdömen hittade än!
 • Röd som en kräfta

  Kräftälskare!

  Röd som en kräfta i ansiktet står jag framför er, och jag ska försöka säga ett par väl svalda ord. Förlåt, ”väl valda ord” ska det naturligtvis vara. Jag vet att detta tal knappast kommer att bli kvällens clou, och jag känner mig osedvanligt fånig; utstyrd som jag är i diverse kolorerade pappersprodukter. Detta kan ni snabbt rätta till genom att fylla på mitt lilla glas med det där starka (färgade) vattnet som har en sådan märkvärdig effekt på mig.

  […]

  Kräftor ska ätas under sensommaren eftersom detta är en gammal tradition. När jag säger ”ätas” kan det kanske vara lämpligt med ett förtydligande. Ingen vettig människa ”äter” kräftor. Man sörplar. Att sörpla är som bekant ett slags mellanting mellan att äta och att dricka. Sörplandet gör en inte otörstig och ger en heller inga mättnadskänslor.

  […]

  179kr
 • Kära nån, är det redan dags för pension!

  Detta är ett kärnfullt tal där talaren med glimten i ögat tvivlar på att den pensionsfärdige verkligen har åldern inne.

  Detta tal finns också i kategorin En kvinna går i pension.

  129kr
 • Den blomstertid nu kommer …

  Detta är ett ganska finstämt och ”somrigt” tal om hur ”Idas sommarvisa” i hög grad ersatt ”Den blomstertid nu kommer” som den vanligaste avslutningssången, och hur förändringen överensstämmer med hur våra dagars pedagoger ser på eleven.

  179kr
 • Äntligen sommarlov!

  Detta är ett inspirerat och luftigt tal som först riktar sig till alla killar och tjejer som längtar efter sommarlov. Killarna och tjejerna visar sig överraskande nog vara lärarna, och alla åhörare blir mäkta förvånade. Därefter lovsjunges elever och föräldrar, och rektor skickar iväg alla med en uppmaning att ta vara på sommaren.

  179kr
You've just added this product to the cart: