Får-i-kål
Detta tal bygger på en gammal skröna om vad som hände 1632 vid Lützen. Talaren säger i början att han/hon inte ämnar prata om händelsen, men lyckas ändå, med en halsbrytande vighet, svinga sig via Lady och Lufsen, Bellman och Hagbard Handfaste tillbaka till dimmorna 1632. Talet avslutas helt naturligt med ett tack.
134kr
- Utdrag
- Omdöme (0)
- Information
- Fler tal
Maträtten får-i-kål såg dagens ljus första gången den 16 november 1632 vid Lützen.
[...]
, så kommer jag att tänka på kockar och kemister.
[...]
Två eller fler ingredienser blandas ihop till en rätt. Allt sker av misstag,
[...]
Ja, det är så det ska ha gått till!
[...]
Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.
-
Fint tal (Tack för maten med fina ord)
Talet är ämnat att hålla då det passar sig med ett högburet språk och en sorts aristokratisk putslustighet.
[…] Dock vill jag på något sätt visa min uppskattning över att ha…
-
Varför fick inte du?
Ett tal som riktar sig till det lilla barnet som aldrig fick uppleva det sköna på jorden. Ett tal som är känslofullt och rörande och som är menat att hållas…
-
Stekta sparvar kan inte vara godare!
En lågmäld humor präglar inledningen av detta tacktal som försöker beskriva hur god maten har varit och därvid använder stekta sparvar som referensram.
-
Rektors tal inför höstterminen
Talet handlar om att allt har sin tid och lyfter fram fördelar med att gå i skolan på höst och vinter. Dessutom hälsas alla elever välkomna tillbaka. Nedan följer början…
-
Vem har sagt att det är lätt med etikett?
Ett smått humoristiskt tacktal som verkar handla om talarens gode vän och etikettsregler, men som smidigt glider över i att talaren tackar för god mat och en trevlig kväll. Slutet…
-
Reviews
Det finns inga betyg för detta tal ännu