Får-i-kål
Detta tal bygger på en gammal skröna om vad som hände 1632 vid Lützen. Talaren säger i början att han/hon inte ämnar prata om händelsen, men lyckas ändå, med en halsbrytande vighet, svinga sig via Lady och Lufsen, Bellman och Hagbard Handfaste tillbaka till dimmorna 1632. Talet avslutas helt naturligt med ett tack.
134kr
- Utdrag
- Omdöme (0)
- Information
- Fler tal
Maträtten får-i-kål såg dagens ljus första gången den 16 november 1632 vid Lützen.
[...]
, så kommer jag att tänka på kockar och kemister.
[...]
Två eller fler ingredienser blandas ihop till en rätt. Allt sker av misstag,
[...]
Ja, det är så det ska ha gått till!
[...]
Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.
-
Ej vackrare finns att skåda!
Ett bröllopstal som lämpar sig att hållas av någon som är god vän med brudgummen. Talet vänder sig till både brud och brudgum, i tur och ordning. I slutet lyckönskas…
-
Med risk för att vara oartig..
Detta tal bygger på faktumet att det i somliga kulturer anses oartigt att säga att maten smakade bra. Talaren berättar om varför man bör tacka för maten och även varför…
-
Rektors dröm
Talet ger uttryck för rektorns dröm om den skola han/hon helst vill ha. Detta är ett tal som andas positiva vibrationer och förenar publiken med talaren.
Nedan följer en del av…
-
Bestmans gåva till brudparet
Detta tal är ämnat att hållas av en best man som är god vän med brudparet. Tonen är hjärtlig och familjär och ”gåvan” som best man överlämnar är av verbalt…
-
Kräftskivan är lika svensk som midsommarafton
Talet vänder sig till kräftan och handlar om allt det roliga som finns kring traditionen att äta kräftor.
Nedan följer början på talet.Kära vänner.
Det har blivit dags för mig att tacka….
-
Magra fotomodeller
Detta är ett tal där talaren resonerar kring varför fotomodeller ser ut som de gör. Han/hon presenterar även sin egen lösning på hur man ska göra för att få modeskaparna…
Reviews
Det finns inga betyg för detta tal ännu