En hyllning och ett farväl till en god vän

En hyllning och ett farväl till en god vän

Talaren hyllar en nära vän som har varit ansvarsfull, förstående, lyhörd, familjär, förnuftig, grubblande, ambitiös och som har arbetat hårt i hela sitt liv.
 Detta tal innehåller 361 ord och tar 2 minuter och 17 sekunder att framföra.

Talaren hyllar en nära vän som har varit ansvarsfull, förstående, lyhörd, familjär, förnuftig, grubblande, ambitiös och som har arbetat hårt i hela sitt liv. Han har brukat jord och arbetat med djur på ett förtjänstfullt sätt.

119kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talets inledning:

Våra dagar på denna jord är begränsade, men oftast innehållsrika. Många intryck från människans omgivning hinner bli insamlade.

[…]

Många har under sitt jordeliv även skapat något utöver sig själva, vilket gör att de blir starkt ihågkomna av några människor.

Denna högtidsdag är tillägnad lantbrukaren och bonden NN som under sin tid på jorden har skapat mycket trygghet och glädje hos sin familj och sina vänner. Hans livsverk lever kvar i form av väl förvaltad jord som nu nästkommande generation ska förvalta till den som kommer därefter.

[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “En hyllning och ett farväl till en god vän”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Kick-off för ett nytt liv!

  Talaren välkomnar en ny människa till livet. Talet innehåller kristna inslag men är samtidigt rätt allmänt hållet.

  119kr
 • 6 juni – en historisk dag

  Talaren står inför en folksamling på Sveriges nationaldag, 6 juni, i ett litet samhälle. Den som inte bor i ett litet samhälle kan enkelt ta bort det stycke som behandlar det ämnet. I talet beskrivs ursprunget till 6 juni som Sveriges nationaldag. De officiella förklaringarna till nationaldagen, Gustav Vasa och författningen 1809, tas upp på ett pedagogiskt och lättsamt sätt. Talet behandlar också hur 6 juni som helgdag påverkar integrationen av invandrare eller nya svenskar.

  149kr
 • Nu är det bara fyrtioårskrisen kvar!

  Detta är ett humoristiskt födelsedagstal där talaren skämtar om den berömda fyrtioårskrisen. Det manliga ”födelsedagsbarnet” tröstas med att det, enligt vetenskapen, vänder vid 50-årsstrecket. Utrymme ges för mer personliga anpassningar såsom yrke, bostad och livsstil.

  129kr
 • En stolt far håller ett tal för sin son som gifter sig

  Talaren är en stolt far som önskar sin son lycka till i äktenskapets stånd. Han talar om hur hans son har dansat på små moln efter att ha träffat sin älskade men varnar för att äktenskapet inte alltid är så lätt.

  Ett utdrag ur talet:

  […]

  det är nu han kommer att förstå hur jag har haft det under hans barndom. Äntligen kommer han att inse hur jag tänkte och resonerade, trots att han kanske har lovat sig själv att aldrig bli som jag. Men allt går igen. Grattis min son, till äktenskapets stånd.

  139kr
You've just added this product to the cart: