En hyllning till städerskan

Det här talet kan hållas av en chef eller en vd på ett företag eller en tjänsteman, alternativt politiker, i kommun, landsting eller stat som vill skapa en gemensam och stark kultur som gör att alla anställda samarbetar och jobbar åt samma håll.
 Detta tal innehåller 666 ord och tar 4 minuter och 40 sekunder att framföra.

Det här talet kan hållas av en chef eller en vd på ett företag eller en tjänsteman, alternativt politiker, i kommun, landsting eller stat som vill skapa en gemensam och stark kultur som gör att alla anställda samarbetar och jobbar åt samma håll. Ett sätt att göra det på är att framhäva den yrkesgrupp som på de flesta arbetsplatser har lägst status, dvs. lokalvårdare eller städerskor. Talaren påtalar vilka värden lokalvårdaren skapar för ett företag eller för den offentliga sektorn. En viktig åtskillnad görs också mellan lönenivån och människovärdet.

Visa varukorg

159kr

Utdrag ur talet:

Många människor har en attityd där man ser ned på vissa specifika arbeten. Ett exempel på en sådan yrkesgrupp, som trots ryktet utför en viktig uppgift på vårt företag/vår kommun, är lokalvårdare som i folkmun kallas städerskor. Lokalvårdaren befinner sig längst ned i hackordningen på de flesta arbetsplatserna och är ett av de yrken som har sämst status. Den positionen är dock föga rättvis med tanke på det värde som skapas.

[…]

Föreställ er att ingen städning utfördes på vår arbetsplats.

[…]

Skulle ni trivas? Skulle er produktivitet vara oförändrad? Skulle er hälsa och motivation vara densamma? Hur tror ni en företagskund tänker när han eller hon besöker en butik, en fabrik eller ett huvudkontor som är ostädat. Skulle kunden vilja göra affärer med det företaget? Troligen inte.

[…]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “En hyllning till städerskan”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren