50 olika skäl att fira dig

50 olika skäl att fira dig

Ett tal för den som med lite humor vill hylla en man eller en kvinna som fyller 50 år.
 Detta tal innehåller 555 ord och tar 4 minuter och 0 sekunder att framföra.
1 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )

Ett tal för den som med lite humor vill hylla en man eller en kvinna som fyller 50 år. Grunden för hela talet är att varje levnadsår räknas som ett skäl till att fira jubilaren, och därmed finns det alltså 50 skäl att fira honom eller henne. För att talet ska bli överskådligt är det indelat i fem delar, där varje del behandlar en tioårsperiod. Beskrivningarna av tioårsperioderna är generella och bygger på vad som är vanligt, exempelvis att man skaffar familj och barn under tidsperioden 21-30. Men det finns även utrymme för talaren att lägga in mer personliga minnen från de olika tioårsperioderna.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (1)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talet:

Det finns 50 olika skäl till att fira dig. De tio första skälen är dina tio första levnadsår. Den tidsperioden är ett av de mest händelserika åren i ditt liv.

[…]

Under dina nio år i grundskolan och tre år på gymnasiet har du fått lära dig mycket om världen och din omgivning. Du har säkerligen träffat din första kärlek, fått genomlida ett antal hjärtesorger och upplevt den underbara känslan av kärlek och passion.

[…]

De sista tio skälen är dina senaste upplevda år i ditt liv. Nu börjar livet lugna ned sig än mer och livet börjar äntligen få lite struktur.

[…]

Kundomdöme

1 av 5 stjärnor
1 omdöme
5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %

1 review for 50 olika skäl att fira dig

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Habo, 2016

Information om talskrivaren

 • En hyllning och ett farväl till en god vän

  Talaren hyllar en nära vän som har varit ansvarsfull, förstående, lyhörd, familjär, förnuftig, grubblande, ambitiös och som har arbetat hårt i hela sitt liv. Han har brukat jord och arbetat med djur på ett förtjänstfullt sätt.

  119kr
 • Nu är det bara fyrtioårskrisen kvar!

  Detta är ett humoristiskt födelsedagstal där talaren skämtar om den berömda fyrtioårskrisen. Det manliga ”födelsedagsbarnet” tröstas med att det, enligt vetenskapen, vänder vid 50-årsstrecket. Utrymme ges för mer personliga anpassningar såsom yrke, bostad och livsstil.

  129kr
 • Ljudbok

  Utdrag ur början av julklappsrimmet:

  Denna julklapp kan bli mycket värd,
  vid promenader och i bilens färd.

  […]

  79kr
 • Invigning av en ny fabrik eller en ny maskin

  Talaren inviger en ny fabrik eller en ny maskin genom att ge en historisk bakgrund till teknikutvecklingen. Talaren förklarar också grunden till arbetets existens och tar upp de positiva effekter som företaget antar att de får av den nya fabriken eller den nya maskinen.

  Ett utdrag ur talet:

  […]

  Grunden för ett arbete är att det finns behov hos människor och att det finns hinder för att tillfredsställa dessa behov. För att jag inte ska svälta ihjäl måste jag eller någon annan odla och vidareförädla livsmedel.

  […]

  Det är därför som jag idag med stolthet inviger X. Det är en symbol för vårt företags ständiga utveckling för att göra våra kunder nöjda.

  129kr
You've just added this product to the cart: