50 olika skäl att fira dig

50 olika skäl att fira dig

Ett tal för den som med lite humor vill hylla en man eller en kvinna som fyller 50 år.
 Detta tal innehåller 555 ord och tar 4 minuter och 0 sekunder att framföra.
1 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )

Ett tal för den som med lite humor vill hylla en man eller en kvinna som fyller 50 år. Grunden för hela talet är att varje levnadsår räknas som ett skäl till att fira jubilaren, och därmed finns det alltså 50 skäl att fira honom eller henne. För att talet ska bli överskådligt är det indelat i fem delar, där varje del behandlar en tioårsperiod. Beskrivningarna av tioårsperioderna är generella och bygger på vad som är vanligt, exempelvis att man skaffar familj och barn under tidsperioden 21-30. Men det finns även utrymme för talaren att lägga in mer personliga minnen från de olika tioårsperioderna.

149kr

Utdrag ur talet:

Det finns 50 olika skäl till att fira dig. De tio första skälen är dina tio första levnadsår. Den tidsperioden är ett av de mest händelserika åren i ditt liv.

[…]

Under dina nio år i grundskolan och tre år på gymnasiet har du fått lära dig mycket om världen och din omgivning. Du har säkerligen träffat din första kärlek, fått genomlida ett antal hjärtesorger och upplevt den underbara känslan av kärlek och passion.

[…]

De sista tio skälen är dina senaste upplevda år i ditt liv. Nu börjar livet lugna ned sig än mer och livet börjar äntligen få lite struktur.

[…]

Kundomdöme

1 av 5 stjärnor
1 omdöme
5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %

1 review for 50 olika skäl att fira dig

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Habo, 2016

Information om talskrivaren

 • En kommersialiserad jul i ett andligt sammanhang

  Chefen på en arbetsplats håller ett tal om julen. Talet hålls vid ett julbord eller i något liknande sammanhang. Talaren hoppas att den harmoni som bör associeras med julen äntligen kommer att infinna sig när den mest hektiska tiden inför julen är över. I talet tas julens historiska och andliga sammanhang upp för att ge en motvikt till den kommersialisering som julen har utsatts för.

  Utdrag ur talet:

  […]

  Julen har som bekant med Jesu födelse att göra. Det är själva grunden till att vi firar denna helg. Men idag tänker vi inte så mycket på det utan gör alla julbestyr av ren slentrian. Om vi kunde få tillbaka det mer andliga sammanhanget kanske kommersialismen inte skulle vara så påträngande. Eller vad tror ni?

  […]

  129kr
 • Leva för att äta eller äta för att leva

  Ett middagstal där gästen tackar värden/värdinnan eller värdarna för en utsökt middag. Talet kretsar kring frågan om man äter för att leva eller lever för att äta. Det görs även en jämförelse mellan snabbmat och långsam mat.

  99kr
 • Enminutstal – Chefen tackar

  Chefen håller ett kort tal där han eller hon tackar sina medarbetare för att de har gjort ett bra jobb under en längre eller kortare period och att de därför är förtjänta av en belöning. Talet tar upp vikten av en kultur av ömsesidigt utbyte.

  109kr
 • Nu är trettioårskrisen här!

  Detta är ett humoristiskt födelsedagstal där talaren skämtar om den berömda trettioårskrisen. ”Födelsedagsbarnet” tröstas med att allt, enligt vetenskapen, vänder vid 50-årsstrecket. Talaren nämner även att jubilaren har mognat över tiden och blivit mer säker på sig själv samt hyllar vad han/hon hittills har uppnått. Utrymme ges för mer personliga anpassningar vad gäller yrke, bostad och livsstil.

  139kr
You've just added this product to the cart: