Att sitta i förarsätet – Äktenskapet är som en bil

Det här bröllopstalet kan hållas av vänner och familj till både brud och brudgum.
 Detta tal innehåller 793 ord och tar 4 minuter och 30 sekunder att framföra.
5 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )

Det här bröllopstalet kan hållas av vänner och familj till både brud och brudgum. Talaren använder humor för att förklara betydelsen av och allvaret i äktenskapet. Grundidén är att med glimten i ögat jämföra likheterna och skillnaderna mellan en bil och ett äktenskap för att ge symboliska men konkreta exempel på hur ett äktenskap ”bör” styras.

Visa varukorg

169kr

Utdrag ur talet:

Att ingå äktenskap är som att köpa en bil. Man kontrollerar kvaliteten på bilen, kollar hur långt den har gått och man försäkrar sig om att få provköra den innan man slår till. Man ber även kompisar som är mer insatta och erfarna att hjälpa till att värdera den. Men till skillnad från bilen sker det inte någon årlig besiktning. Det kanske skulle behövas om man ser till skilsmässostatistiken.

[…]

Här kommer vi in på en annan oumbärlig funktion för bil och äktenskap - bromsen. Ibland måste man bromsa in, sakta farten eller helt enkelt stanna sitt fordon för att inte krascha.

[…]

En bil och ett äktenskap har många fler funktioner och finesser än så att hålla reda på. Men jag kan inte ta upp dem alltihop här och nu. Tyvärr finns det ingen bruksanvisning till äktenskapet såsom det finns för bilen, så ni turturduvor får helt enkelt pröva er fram.

[…]

Kundomdöme

5 av 5 stjärnor
1 omdöme
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

1 review for Att sitta i förarsätet – Äktenskapet är som en bil

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Torslanda, 2017

Information om talskrivaren