Att sitta i förarsätet – Äktenskapet är som en bil

Att sitta i förarsätet – Äktenskapet är som en bil

Det här bröllopstalet kan hållas av vänner och familj till både brud och brudgum.
 Detta tal innehåller 793 ord och tar 4 minuter och 30 sekunder att framföra.
5 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )

Det här bröllopstalet kan hållas av vänner och familj till både brud och brudgum. Talaren använder humor för att förklara betydelsen av och allvaret i äktenskapet. Grundidén är att med glimten i ögat jämföra likheterna och skillnaderna mellan en bil och ett äktenskap för att ge symboliska men konkreta exempel på hur ett äktenskap ”bör” styras.

169kr

Utdrag ur talet:

Att ingå äktenskap är som att köpa en bil. Man kontrollerar kvaliteten på bilen, kollar hur långt den har gått och man försäkrar sig om att få provköra den innan man slår till. Man ber även kompisar som är mer insatta och erfarna att hjälpa till att värdera den. Men till skillnad från bilen sker det inte någon årlig besiktning. Det kanske skulle behövas om man ser till skilsmässostatistiken.

[…]

Här kommer vi in på en annan oumbärlig funktion för bil och äktenskap - bromsen. Ibland måste man bromsa in, sakta farten eller helt enkelt stanna sitt fordon för att inte krascha.

[…]

En bil och ett äktenskap har många fler funktioner och finesser än så att hålla reda på. Men jag kan inte ta upp dem alltihop här och nu. Tyvärr finns det ingen bruksanvisning till äktenskapet såsom det finns för bilen, så ni turturduvor får helt enkelt pröva er fram.

[…]

Kundomdöme

5 av 5 stjärnor
1 omdöme
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

1 review for Att sitta i förarsätet – Äktenskapet är som en bil

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Torslanda, 2017

Information om talskrivaren

 • En hyllning till den utsugda kräftan

  Talaren på kräftskivan reciterar fyra verser och utbringar under tiden två skålar. Tillsammans med de två utbringade skålarna kan talet ta längre tid än angivet.

  99kr
 • En avhållen syster begravs

  Den som håller det här talet tar farväl av sin syster som han eller hon, under livets gång, har haft en god kontakt med. Detta gäller både som barn och vuxen. I talet nämns att tanken på döden tidigare har förträngts och att detta gör talaren än mer sårbar av systerns bortgång.

  Det här talet återfinns även i modifierad form under kategorin ”Begravning av en bror” med rubriken ”En avhållen bror begravs”.

  149kr
 • Nu är det bara fyrtioårskrisen kvar!

  Detta är ett humoristiskt födelsedagstal där talaren skämtar om den berömda fyrtioårskrisen. Det manliga ”födelsedagsbarnet” tröstas med att det, enligt vetenskapen, vänder vid 50-årsstrecket. Utrymme ges för mer personliga anpassningar såsom yrke, bostad och livsstil.

  129kr
 • De långa sommarloven har blivit kortare

  Det här e-talet kan skickas från en släkting eller vän till någon som slutar grundskolan eller gymnasiet. Talet handlar om hur stressigt samhället har blivit. I talet varnas barnen för att stycka upp tiden på alltför många planerade aktiviteter. Sommarlovet bör vara en tid då man fångar nuet och inte jäktar fram och tillbaka.

  Det här talet finns även i en modifierad form under kategorin ”Skolavslutning”.

  Början av talet:

  Hej,
  Tyvärr kan jag inte närvara på din stora dag då du står inför skolans sista dag och sommarlovets stora löften. Sommaren nalkas och snart ska du släppas ut på grönbete. Du har verkligen gjort dig välförtjänt av en två månaders ledighet där du kan vila, umgås med vänner, bada, sola och leka. Men tyvärr upplever många sommarloven som kortare än vad man gjorde tidigare.

  […]

  119kr
You've just added this product to the cart: