6 juni – en historisk dag

6 juni – en historisk dag

Talaren står inför en folksamling på Sveriges nationaldag, 6 juni, i ett litet samhälle.
 Detta tal innehåller 631 ord och tar 4 minuter och 50 sekunder att framföra.

Talaren står inför en folksamling på Sveriges nationaldag, 6 juni, i ett litet samhälle. Den som inte bor i ett litet samhälle kan enkelt ta bort det stycke som behandlar det ämnet. I talet beskrivs ursprunget till 6 juni som Sveriges nationaldag. De officiella förklaringarna till nationaldagen, Gustav Vasa och författningen 1809, tas upp på ett pedagogiskt och lättsamt sätt. Talet behandlar också hur 6 juni som helgdag påverkar integrationen av invandrare eller nya svenskar.

149kr

Utdrag ur talet:

Den 6 juni är sedan 1983 Sveriges nationaldag. Redan 1916 började man fira denna dag som Svenska flaggans dag. 2005 blev den här dagen dessutom en helgdag med syftet att upphöja den nationella samhörigheten.

[…]

Varför då 6 juni? Varför inte någon annan dag? Förklaringen är Gustav Vasa och en författning från 1809. Inte alltför uppfriskande kanske? Men låt oss bena ut det hela.

[…]

Den där författningen från 1809 då? Är det något att bli upphetsad över? Tja, det här med konstitutioner och grundlagar är väl inte alltför festligt. Men om jag formulerar det så här då. Det vi firar är att statens makt över det svenska samhället började delas mellan kungen, riksdagen och högsta domstolen. Tidigare var det främst kungen som bestämde.

[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “6 juni – en historisk dag”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Stockholm , Täby, 2017

Information om talskrivaren

 • En hyllning till städerskan

  Det här talet kan hållas av en chef eller en vd på ett företag eller en tjänsteman, alternativt politiker, i kommun, landsting eller stat som vill skapa en gemensam och stark kultur som gör att alla anställda samarbetar och jobbar åt samma håll. Ett sätt att göra det på är att framhäva den yrkesgrupp som på de flesta arbetsplatser har lägst status, dvs. lokalvårdare eller städerskor. Talaren påtalar vilka värden lokalvårdaren skapar för ett företag eller för den offentliga sektorn. En viktig åtskillnad görs också mellan lönenivån och människovärdet.

  159kr
 • Leva för att äta eller äta för att leva

  Ett middagstal där gästen tackar värden/värdinnan eller värdarna för en utsökt middag. Talet kretsar kring frågan om man äter för att leva eller lever för att äta. Det görs även en jämförelse mellan snabbmat och långsam mat.

  99kr
 • 50 olika skäl att fira dig

  Ett tal för den som med lite humor vill hylla en man eller en kvinna som fyller 50 år. Grunden för hela talet är att varje levnadsår räknas som ett skäl till att fira jubilaren, och därmed finns det alltså 50 skäl att fira honom eller henne. För att talet ska bli överskådligt är det indelat i fem delar, där varje del behandlar en tioårsperiod. Beskrivningarna av tioårsperioderna är generella och bygger på vad som är vanligt, exempelvis att man skaffar familj och barn under tidsperioden 21-30. Men det finns även utrymme för talaren att lägga in mer personliga minnen från de olika tioårsperioderna.

  149kr
 • Marknadsföringens “fyra p:n”

  Talet passar som en introduktion till en konferens, ett seminarium eller ett informationsmöte om marknadsföringens grunder. Just denna introduktion fokuserar på de fyra p:na, dvs. produkt, pris, plats och promotion.

  134kr
You've just added this product to the cart: