Bolagets strategiska position

Talet hålls av den verkställande direktören i ett aktiebolag som tidigare har haft ekonomiska svårigheter, men som under de senaste åren har lyckats få bra resultat för aktieägarna.
 Detta tal innehåller 416 ord och tar 3 minuter och 30 sekunder att framföra.

Talet hålls av den verkställande direktören i ett aktiebolag som tidigare har haft ekonomiska svårigheter, men som under de senaste åren har lyckats få bra resultat för aktieägarna. Årets resultat är också bättre än det föregående årets resultat. Bolaget har när det gäller årets vinst och vinstutveckling lyckats bättre än marknaden som helhet och bättre än konkurrenterna. Anledningen till det bättre resultatet är effektiviseringar och en högre efterfrågan på företagets produkter.

Talet beskriver även olika marknadsföringsstrategier och marknadspositioner för att sätta in det egna bolaget i ett sammanhang. Talaren får dock fylla i vissa luckor i talet som är mer företagsspecificerade såsom aktiebolagets ekonomiska resultat och aktieägarnas avkastning på eget kapital, bolagets visioner och strategiska mål samt bolagets val av marknadsföringsstrategi och marknadsposition.

Visa varukorg

149kr

Utdrag ur talet:

[…]

I en globaliserad och ständigt föränderlig värld måste ett företag ständigt anpassa sig efter marknadens varierande krav. Ju mer som händer i företagens omvärld desto svårare blir det att göra en omvärldsanalys, men samtidigt också desto viktigare att åstadkomma en omfattande och djuplodande omvärldsanalys. Vad tänker våra konkurrenter göra i framtiden och vad bör vårt svar bli? Ska vi fortsätta som vi gjort hittills eller ska vi byta strategi?

De huvudstrategier som ett företag kan välja mellan är att vara marknadsledande, marknadsföljare eller nischstrateg. […] Som ni redan vet har vårt företag valt X-strategin eftersom X.

[…]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Bolagets strategiska position”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Helsingborg, 2016

Information om talskrivaren