Goda råd till chefen med flera

Goda råd till chefen med flera

Det här talet är tänkt att hållas av en anställd, främst till chefen men indirekt också till all personal på företaget.
 Detta tal innehåller 786 ord och tar 5 minuter och 40 sekunder att framföra.

Det här talet är tänkt att hållas av en anställd, främst till chefen men indirekt också till all personal på företaget. Det är lite kåserande och humoristiskt samtidigt som budskapet är att alla på arbetsplatsen måste ge varandra positiv feed back för att kunna prestera så bra som möjligt. Dessutom föreslår talaren fri choklad till alla!

159kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talet:

Det blir ofta tal om måluppfyllelse och resultat på våra möten. Det är säkert jättebra, i alla fall de gånger som det vi gjort faktiskt syns på de där diagrammen. Inte vet jag om det verkligen leder till att vi jobbar bättre. Nu när jag fått en chans att säga några ord tänkte jag hoppa över siffrorna. Istället vill jag prata om andra saker som påverkar vårt arbete. Jag bjuder, helt kostnadsfritt, på ett par förslag, som om de infördes skulle revolutionera hela arbetsplatsen.

Se det inte som kritik. Det är inte så lätt alla gånger att införa motivationshöjande åtgärder. Alla som har barn vet vad jag pratar om. När man tror att man kommit på något bra höjer ungarna bara lite på ögonbrynen och skakar på huvudet. Fel, mossigt, förlegat. Släng dig i väggen alltså. Effekten blir den motsatta.
[...]
Vi vill bli älskade. Så enkelt är det. Om vi tror oss vara älskade uthärdar vi allt. Vi vill bli sedda med kärlekens milda ögon. Vi vill bli förlåtna våra tillkortakommanden och brister med ett kärleksfullt överseende. Vi vill bli bemötta med glädje och hoppfullhet. Jag inser att det kanske är svårt att stråla av lycka varje gång jag visar mig på morgonen, men det kan vara värt ett försök.

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Goda råd till chefen med flera”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Hyllning till Supportnisse – hjälte i dataåldern

  Det här talet vänder sig till en person som jobbar som datatekniker eller med service och support av persondatorer. Han eller hon har bjudit in många vänner och bekanta till fest. Talet är ironiskt och handlar om hur det ”egentligen” går till bakom kulisserna.

  Talet är skrivet som om festföremålet är en man men det går bra att byta ut alla ”han” till ”hon” och alla ”Supportnisse” till ”Supportlena”.
  Talaren avslöjar i talet att festföremålet arbetar som ”Supportnisse” eller ”Supportlena” och som sådan gör han eller hon en enastående insats för alla människor som ringer. Talaren ironiserar en hel del över hur telefonsupport för persondatorer brukar fungera i sämsta fall varför man bör försäkra sig om att ingen av lyssnarna kan bli sårad över ironin. Tanken är att de som lyssnar skall känna igen sig i beskrivningen av hur det har fungerat när de själva har ringt till någon telefonsupport.
  Ur talet:

  […]

  Supportnisse arbetar med telefonsupport. Han springer mellan fyrtio ständigt ringande telefoner och sätter på band med Vivaldis ”De fyra årstiderna” medan kunderna väntar. Då och då tar han upp en lur och säger med mjuk, len röst: ”du har plats fyrtiotvå i kön” eller ”vi besvarar ditt samtal så fort vi kan”.

  […]

  När NN var yngre var han intresserad av teknik. När de andra var ute och festade satt han framför sin skärm och skrev in Dos-kommandon.

  […]

  Alla tror att NN är datatekniker men ingen vet exakt vad han gör på jobbet. Han får betalt för att vi skall fortsätta tro att han på något diffust sätt drar kablar och byter kretskort. Glöm kablarna. Det är trådlöst som gäller nu. Nej, NN jobbar som allas vår Nisse och lyssnar på gnälliga, förbannade, inkompetenta datoranvändare. Det är så han tjänar in sina pengar till hyra och mat, den svindyra bilen ha kör och allt annat.

  […]

  Du gör en enastående insats. Du är en röst i natten. Du är skillnaden mellan total hopplöshet och tron på att en liten kabel av rätt sort löser världsproblemen.
  […]

   

  189kr
 • Montera tippskydd på spisen!

  Det här talet bör hållas till ett par som nyss har blivit föräldrar eller som väntar barn för första gången. Talaren har själv erfarenhet av barn och tonåringar och berättar på ett ironiserande sätt för de blivande eller nyblivna föräldrarna vad som nu väntar. Avslutningsvis framhålls att barn är det bästa som finns trots alla uppoffringar som föräldrarna får göra.

  159kr
 • Tack för maten på rim – kort, kärnfullt och humoristiskt

  Talaren tycker att festen var trevlig – så varför gå hem? Fräckt och humoristiskt ber han värden att diska undan och plocka fram vad som finns gömt i skåpen.

  119kr
 • När en kvinna fyller femtio år

  Det här talet är tänkt att hållas för en kvinna som fyller femtio år. Hon har varit med om mycket under sitt liv och är en god vän som alltid ställer upp och lyssnar och kommer med goda råd. Jubilaren har haft både med- och motgångar under sitt liv och samtidigt har hon alltid ställt upp med ett öra och goda råd för sina vänner.

  149kr
You've just added this product to the cart: