Goda råd till chefen med flera

Goda råd till chefen med flera

Det här talet är tänkt att hållas av en anställd, främst till chefen men indirekt också till all personal på företaget.
 Detta tal innehåller 786 ord och tar 5 minuter och 40 sekunder att framföra.

Det här talet är tänkt att hållas av en anställd, främst till chefen men indirekt också till all personal på företaget. Det är lite kåserande och humoristiskt samtidigt som budskapet är att alla på arbetsplatsen måste ge varandra positiv feed back för att kunna prestera så bra som möjligt. Dessutom föreslår talaren fri choklad till alla!

159kr

Utdrag ur talet:

Det blir ofta tal om måluppfyllelse och resultat på våra möten. Det är säkert jättebra, i alla fall de gånger som det vi gjort faktiskt syns på de där diagrammen. Inte vet jag om det verkligen leder till att vi jobbar bättre. Nu när jag fått en chans att säga några ord tänkte jag hoppa över siffrorna. Istället vill jag prata om andra saker som påverkar vårt arbete. Jag bjuder, helt kostnadsfritt, på ett par förslag, som om de infördes skulle revolutionera hela arbetsplatsen.

Se det inte som kritik. Det är inte så lätt alla gånger att införa motivationshöjande åtgärder. Alla som har barn vet vad jag pratar om. När man tror att man kommit på något bra höjer ungarna bara lite på ögonbrynen och skakar på huvudet. Fel, mossigt, förlegat. Släng dig i väggen alltså. Effekten blir den motsatta.
[...]
Vi vill bli älskade. Så enkelt är det. Om vi tror oss vara älskade uthärdar vi allt. Vi vill bli sedda med kärlekens milda ögon. Vi vill bli förlåtna våra tillkortakommanden och brister med ett kärleksfullt överseende. Vi vill bli bemötta med glädje och hoppfullhet. Jag inser att det kanske är svårt att stråla av lycka varje gång jag visar mig på morgonen, men det kan vara värt ett försök.

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Goda råd till chefen med flera”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Mammor kan inte dö

  Det här är ett hyllningstal till en moder som dött efter en tids sjukdom och/eller lidande. Talaren är en son eller dotter och talet passar att hållas i samband med begravningen. Mamman har alltid ställt upp och gjort sitt bästa för sitt/sina barn.

  Ur talets början och slut:

  Mammor kan inte dö. Mammor är trygghet, mat och värme. Mammor finns alltid i bakgrunden ifall de skulle behövas. Mammor tröstar och lyssnar och fixar och vänder ut och in på sig själva. Mammor lånar ut pengar och lagar mat och förlåter.

  […]

  Jag kommer att sakna din kropp men jag vet samtidigt att jag bär dig här inne i mitt hjärta. Mammor kan inte dö.

  139kr
 • Hyllning till en mjölkbonde

  Ett hyllningstal till en bonde med mjölkkor, på hans/hennes födelsedag. Talet beskriver bonden som en hjälte och tar fasta på vikten av att någon brukar jorden och producerar den mat vi alla måste äta.

  Ur talet:

  Vi måste äta. Korven, osten och skinkan växer inte i “cyberspace”. Mäklare levererar inte mjölk eller fäller träd. Traktorn är inget statusfordon men den kommer fram i terräng där andra fastnar. Årstider och väder skiftar, liksom regeringar och regimer. Du mjölkar korna, oavsett vad som händer.

  […]

  Utan dig och ditt arbete fanns vi inte till. Vi måste äta. Du behöver nog inte mitt tack, för du har redan gjort ditt val. Du stiger upp i ottan och skyfflar dynga. Utan vare sig tacktal eller utmärkelser. Det är därför du är min hjälte.

  89kr
 • Förväntanstal

  Talet är lämpligt att hållas av rektor på skolavslutningen efter vårterminen. Talarens budskap är att man inte kan ändra på det som har hänt, men med en positiv inställning kan man påverka framtiden. Talet innehåller också ett särskilt tack till dem som eventuellt lämnar skolan för att gå vidare på andra skolor eller arbeten.

  139kr
 • Trädgårdsodlandets konst

  Det här talet handlar om konsten att odla en trädgård, men trädgården är en metafor för livet. Talet kan användas i flera olika sammanhang, t.ex. vid barndop, bröllop, när någon startar ett nytt projekt av något slag eller går in i ett nytt skede i livet. Det kan också passa som ett inspirerande tal som bjuder lyssnarna till lite eftertanke kring hur man själv har det i sin trädgård/sitt liv. Talaren kan med fördel väva in personliga detaljer och lägga till saker som passar för just det sammanhang man tänker sig. Talet är lite gammaldags och moraliserande men finstämt. Det andas optimism och tro på allt som lever och växer.

  159kr
You've just added this product to the cart: