Hyllning till entreprenören/nyföretagaren

Hyllning till entreprenören/nyföretagaren

Det här talet passar att hållas i samband med att någon startar ett företag eller projekt.
 Detta tal innehåller 780 ord och tar 5 minuter och 25 sekunder att framföra.

Det här talet passar att hållas i samband med att någon startar ett företag eller projekt. Talet hyllar den modige entreprenören samtidigt som det beskriver dilemmat för många företagare: att nästan all tid och energi går åt till företaget och mycket annat får stå åt sidan. Talet förutsätter att nyföretagaren/entreprenören har en partner. Om så inte är fallet kan den del som handlar om kärleken strykas.

189kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Nedan följer utdrag ur några olika delar av talet:
Nu börjar projektet med stort P. Jag vet att NN inte kom på det här i förrgår. Det är inget litet infall, ingen tillfällig nyck, ingen stundens ingivelse. Det är Projektet, livets mening – det som NN har varit ämnad för hela tiden.
[…]
Vänskapen kommer att sättas på hårda prov. Den som drivs av ett projekt har en tendens att bara se just det.
[…]
Det finns en anledning till att företagaren uppför sig på det här sättet. Det är tufft att starta ett projekt. Faror lurar överallt. Illvilliga konkurrenter väntar på att han/hon skall göra bort sig. Avundsjukan är en vanlig och farlig sjukdom som slår till där man minst av allt väntar sig det.
[…]
Hur skulle världen ha sett ut om det inte funnits entreprenörer som trott på sina projekt – galningar som har gett sig katten på att försöka? Alla har inte lyckats, men hur vet man om projektet håller ifall man inte prövar?
[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Hyllning till entreprenören/nyföretagaren”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Hyllning till en mjölkbonde

  Ett hyllningstal till en bonde med mjölkkor, på hans/hennes födelsedag. Talet beskriver bonden som en hjälte och tar fasta på vikten av att någon brukar jorden och producerar den mat vi alla måste äta.

  Ur talet:

  Vi måste äta. Korven, osten och skinkan växer inte i “cyberspace”. Mäklare levererar inte mjölk eller fäller träd. Traktorn är inget statusfordon men den kommer fram i terräng där andra fastnar. Årstider och väder skiftar, liksom regeringar och regimer. Du mjölkar korna, oavsett vad som händer.

  […]

  Utan dig och ditt arbete fanns vi inte till. Vi måste äta. Du behöver nog inte mitt tack, för du har redan gjort ditt val. Du stiger upp i ottan och skyfflar dynga. Utan vare sig tacktal eller utmärkelser. Det är därför du är min hjälte.

  89kr
 • Recept på ett lyckligt äktenskap

  Talaren läser upp de ingredienser som behövs för att ett äktenskap skall bli lyckligt. Därefter följer en kort beskrivning på hur dessa ingredienser skall bearbetas för att man skall uppnå det önskvärda resultatet. Talet passar för alla slags par.
  Ur talet:

  […]

  Krydda med spänning och överraskningar.
  Bearbeta dagligen.
  Låt vila mellan knådningarna.
  Jäs i värme och öppenhet.

  […]

  99kr
 • Förväntanstal

  Talet är lämpligt att hållas av rektor på skolavslutningen efter vårterminen. Talarens budskap är att man inte kan ändra på det som har hänt, men med en positiv inställning kan man påverka framtiden. Talet innehåller också ett särskilt tack till dem som eventuellt lämnar skolan för att gå vidare på andra skolor eller arbeten.

  139kr
 • Tid att uppleva nuets under

  Ett högtidligt och allvarsamt nyårstal där talaren önskar gott nytt år och ber åhörarna att ta tillvara livet just nu.
  Ur talet:

  Som ett oskrivet blad i en bok ligger det nya året framför oss. Vi vet vilken sida det är men inte hur lång boken skall bli.

  […]

  Vissa har fyllda, intecknade dagar redan innan året ens börjat.

  […]

  Fanns det plats för små och stora vardagsunder i vår planering? Medgavs utrymme att uppleva stunden bland alla planerade “måsten”?

  […]

  Min nyårsönskan, som jag vill dela med er allihop, är att vi skall lära oss att leva just nu.

  […]

   

  119kr
You've just added this product to the cart: