Hyllning till entreprenören/nyföretagaren

Det här talet passar att hållas i samband med att någon startar ett företag eller projekt.
 Detta tal innehåller 780 ord och tar 5 minuter och 25 sekunder att framföra.

Det här talet passar att hållas i samband med att någon startar ett företag eller projekt. Talet hyllar den modige entreprenören samtidigt som det beskriver dilemmat för många företagare: att nästan all tid och energi går åt till företaget och mycket annat får stå åt sidan. Talet förutsätter att nyföretagaren/entreprenören har en partner. Om så inte är fallet kan den del som handlar om kärleken strykas.

Visa varukorg

189kr

Nedan följer utdrag ur några olika delar av talet:
Nu börjar projektet med stort P. Jag vet att NN inte kom på det här i förrgår. Det är inget litet infall, ingen tillfällig nyck, ingen stundens ingivelse. Det är Projektet, livets mening – det som NN har varit ämnad för hela tiden.
[…]
Vänskapen kommer att sättas på hårda prov. Den som drivs av ett projekt har en tendens att bara se just det.
[…]
Det finns en anledning till att företagaren uppför sig på det här sättet. Det är tufft att starta ett projekt. Faror lurar överallt. Illvilliga konkurrenter väntar på att han/hon skall göra bort sig. Avundsjukan är en vanlig och farlig sjukdom som slår till där man minst av allt väntar sig det.
[…]
Hur skulle världen ha sett ut om det inte funnits entreprenörer som trott på sina projekt – galningar som har gett sig katten på att försöka? Alla har inte lyckats, men hur vet man om projektet håller ifall man inte prövar?
[…]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Hyllning till entreprenören/nyföretagaren”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren