Jag är född med tur!

Bruden talar till brudgummen men även till sina föräldrar och vänner.
 Detta tal innehåller 505 ord och tar 3 minuter och 15 sekunder att framföra.

Bruden talar till brudgummen men även till sina föräldrar och vänner. Hon säger att hon redan från det ögonblick då hon blev till har haft en väldig tur, genom att just HON blev till. Turen har sedan följt henne i livet. Hon har enastående föräldrar som har ställt upp i alla väder. Under uppväxten har de haft konflikter runt skolarbete, festande och städning, men de har löst dem. Vidare har bruden underbara vänner som finns för henne när hon behöver dem. Nu har hon gift sig med NN, vilket hon menar är en ren, lycklig slump.

Talet passar att hållas av en brud som har en positiv inställning till livet och är glad och tacksam för sin barndom, sina vänner och sitt arbete. Eftersom inga barn nämns i talet passar det kanske bäst till en brud som ännu inte har blivit mor. Språket är inte så högtidligt utan snarare vardagligt och lite ironiserande; exempelvis talar bruden om att föräldrarna inte har lämnat henne till trollen trots att det borde ha varit lockande.

Visa varukorg

139kr

Utdrag ur talet:

[...]

Ingen kan väl på fullt allvar tro att jag skulle ha blivit så här välartad, lyckad och nu även gift om det inte hade varit för mina föräldrar? Av någon oförklarlig slump fick just jag sådana uthålliga, envisa och fullständigt hängivna vårdare.

[...]

Samma lyckliga slump har rått när det gäller vänner. Just jag har fått de allra bästa. Inga halvdana, oengagerade bekanta utan riktiga supervänner som håller i alla väder.

[...]

Och så den allra största, helt överväldigande och ofattbara vinsten. Min man NN! En sådan man kan de flesta kvinnor bara drömma om, medan jag har gift mig med dig.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Jag är född med tur!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren