Du är del av något stort

Du är del av något stort

En dikt som passar att läsas i samband med det kristna dopet.
 Detta tal innehåller 165 ord och tar 1 minuter och 5 sekunder att framföra.

En dikt som passar att läsas i samband med det kristna dopet. Dikten har som andemening att livet är en gåva som ges av Gud och att människan får förvalta den gåvan fritt. När människor är vilsna eller begår fel kan vi alltid vända tillbaka till Gud och be om förlåtelse och stöd.

99kr

Utdrag ur talet:

Blåser vinden? Skiner solen? Faller regnet? Smälter snön?
Undrens tid är här och vi är del av något stort.
Träden, gräset, allt är skapat, allting har han gjort.

[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Du är del av något stort”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Pojke, flicka eller människa?

  Talet handlar om förhållandet mellan kvinnor och män i dagens Sverige. Talaren argumenterar för att dagens olikheter mellan könen till stor del beror på hur vi uppfostrar barnen till pojkar och flickor. Underförstått säger talaren att kvinnor tjänar mindre än män, mer sällan når de högsta posterna i företagen, redan som små flickor fostras till att bli sexobjekt genom hur vi klär dem samt oftare än män stannar hemma och vårdar barn och så småningom även åldrande föräldrar. Talaren menar att vi själva kan vara goda förebilder och inte bemöta människor utifrån kön, etnicitet eller utseende utan utifrån vars och ens individuella förutsättningar.

  Talet är ett inlägg i jämställdhetsdebatten och kan användas som ett slags bas och byggas på med andra argument som talaren vill baka in. För att hålla talet allmängiltigt förekommer inga statistiska uppgifter, vilket talaren påtalar. Den som vill kan dock förändra talet och istället för negationerna kring olika uppgifter såsom mäns och kvinnors genomsnittliga inkomster, våld i hemmet osv. stoppa in egen statistik och hänvisningar till olika källor.

  Detta tal återfinns även under kategorin Inspiration: framtidens samhälle.

  189kr
 • En stor stark

  Det här talet skall hållas av en modig singelkvinna som vågar bjuda på sig själv och gärna spexar till det. Hon räknar i bokstavsordning upp alla de egenskaper som hon söker hos den man hon letar efter. Talet kan passa vid många olika slags tillfällen, det viktiga är att den som håller talet är en singelkvinna som vågar skoja med sig själv, agera samtidigt som hon läser talet och bjuda på att hon söker efter den rätte.

  99kr
 • Varför NN är en vinnare

  Det här talet skall hållas till någon som vunnit en viktig tävling i tennis. Vinnaren har lagt ned många timmar av träning och det är inte första gången han eller hon tävlar. Talaren går igenom vilka egenskaper och faktorer som gör att NN blivit en god tennisspelare. På slutet av talet drar talaren en parallell till livet och menar att även livet är som en tennisturnering där samma faktorer som gör en bra tennisspelare också skapar förutsättningar för ett bra liv.

  129kr
 • Min älskade, saknade syster

  Talet är ämnat att hållas av en syster vid begravningen av en annan syster. De båda har vuxit upp tillsammans och delat både glädje och sorg. De har i livet haft en relation som innehållit mycket humor och glädje, men de har också haft konflikter. Talets andemening är att den nu bortgångna systern ändå finns kvar när man tillagar hennes favoritrecept, spelar musik hon brukade spela eller i det allmängiltiga systerskapet systrar emellan.

  119kr
You've just added this product to the cart: