Den bångstyrige läraren

Den bångstyrige läraren

Talet hålls av rektor eller lärare vid en högstadieskola, inför sommarlovet.
 Detta tal innehåller 769 ord och tar 5 minuter och 20 sekunder att framföra.

Talet hålls av rektor eller lärare vid en högstadieskola, inför sommarlovet. Det är utformat som en kort berättelse om en lärare som hellre vill sova än att gå till skolan. Innehållet rör de val man gör i livet och hur viktigt det är att leva i nuet. Talaren avslutar med att önska elever och personal ett härligt sommarlov.

149kr

Nedan följer utdrag ur olika delar av talet.

Det var en gång en bångstyrig lärare som vaknade en regnig morgon och tänkte: ”Jag går inte till skolan i det här vädret. Om jag går ut idag kommer det att regna på min frisyr och jag kommer att se ut som en dränkt katt. Nej...”, tänkte den bångstyrige läraren, ”... i dag stannar jag i sängen hela dagen.” Och så vände han på sig och somnade om.

[...]

En dag vaknade läraren igen och såg en underbar regnbåge,

[...]

Han cyklade genom staden och försökte hålla blicken fäst vid den stora regnbågen. Ju närmare han kom slutet på bågen, desto klarare lyste den framför honom.

[...]

”Allting har sin tid”, mumlade läraren för sig själv. ”Att sova har sin tid och att jaga regnbågar har sin. Men man får aldrig glömma bort att leva i nuet.”

[...]

Alla har vi våra personliga regnbågar att följa och skatterna i krukorna ser olika ut för varje människa.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Den bångstyrige läraren”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Till en spänstig fyrtioåring

  Detta är ett tal att hållas för en pigg fyrtioåring. Talaren, som är en god vän, skämtar friskt om hur det kan vara att nå fyrtioårsstrecket, med alla de ålderstecken som kommer krypande. Talaren avslutar med att hylla och gratulera födelsedagsbarnet.

  129kr
 • En mygga gör ingen sommar

  Talet passar att hållas på en midsommarfest, och är en lättsam påminnelse om ett av sommarens gissel – myggen. Talet avslutas med en skål. Texten återfinns även under kategorin ”Sommartal”.

  109kr
 • En stor själ har lämnat oss

  Talet är ställt till åhörarna och handlar om den som har avlidit. Individen i fråga var en människa med stor karisma, en person som såg möjligheter där andra såg problem. Talaren är en god vän.

  109kr
 • På återseende, käre bror!

  Talet passar att hållas av ett syskon till den avlidne, och kan framföras oberoende av omständigheterna kring dennes frånfälle. Talet återfinns även under kategorin Begravning av en syster.

  109kr
You've just added this product to the cart: