Oxfilé i skolmatsalen

Oxfilé i skolmatsalen

Det här talet passar att hållas för en klass avgångsstudenter som har genomgått en kockutbildning, eller liknande.
 Detta tal innehåller 511 ord och tar 3 minuter och 0 sekunder att framföra.

Det här talet passar att hållas för en klass avgångsstudenter som har genomgått en kockutbildning, eller liknande. Talet är en humorbaserad fundering kring ämnet mat, där denna röda tråd får representera olika stadier och situationer i livet.

129kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Nedan följer utdrag ur olika delar av talet.

[…]

Låt oss filosofera en stund över det fantastiska mirakel som kallas ”mänsklig existens”. Nog kan tillvaron kännas enorm och ohanterlig ibland. Men om vi ser på den ur ett nytt perspektiv, känns det lite lättare att vara människa. Vi skulle kunna låtsas att hela livet är som en skolmatsal.

[…]

Där kommer sleven farande. Den landar klumpigt mot porslinet och vi stirrar misstroget ner i geggan. Fiskbullar, idag igen!

Så kan livet verka ibland – som en oändlig rad dagar fyllda av fiskbullar. Men det fina med livet är att bullarna någon gång tar slut. Och då blir det oxfilé. Idag, mina vänner, är en oxfilé-dag,

[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Oxfilé i skolmatsalen”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Med humor, kärlek och uppriktighet

  Framförs av den ena partnern under middag med närstående. Den andra partnern har arrangerat mat och inbjudningar, men vet inte att ett frieri står på kvällens agenda.

  Min kära NN! Har du hunnit undra över varför vi egentligen har middag här ikväll? Har du kanske rent av funderat på varför jag spontant hjälpte till med att skala potatis? Jo, du förstår, jag blev så ivrig. Vilken man (kvinna) skulle inte bli det, om han (hon) fick leva med en kvinna (man) som du. Varje dag ser jag på dig och känner stolthet över att du är min, bara min och ingen annans.

  Nu kanske du tror att jag försöker ställa mig in, så att jag ska få mest efterrätt…

  109kr
 • Kärlek och politik – en ny äktenskaplig stat har bildats

  Talet är ett humoristiskt resonemang kring äktenskapet som politisk plattform, och passar att hållas för ett brudpar vars brud eller brudgum är intresserad av politik. Talaren finner paralleller mellan äktenskap och regeringsform. Bruden uppmanas först till att inrätta diktatur, men i slutändan inser talaren att demokrati är det rätta. Texten återfinns även, med samma titel, under kategorin ”Bröllop: Best man talar”. Talet avslutas med sedvanlig skål för brudparet.

  129kr
 • Du blir yngre för varje dag som går

  Talet hålls av en äkta make i ett par som har varit gifta i ett antal år och lever i ett lyckligt äktenskap. Mannen har alltid haft svårt att komma ihåg den gemensamma bröllopsdagen och kommer att göra sin hustru häpen, dels genom att minnas dagen, dels genom att hålla tal.

  129kr
 • En kopp kärlek serverad i det bästa porslinet

  Det här talet hålls av en make/maka till en kärleksfull och ömsint partner på den tjugoåriga bröllopsdagen. Talaren tackar för de år som har varit och ser fram emot kommande årtionden. Äktenskapet jämförs med materialet porslin och talaren understryker att det måste vårdas därefter.

  109kr
You've just added this product to the cart: