Ekvationer i avloppssystemet

Ett tal för den lärare/rektor som vill fånga högstadieelevernas uppmärksamhet på ett annorlunda sätt.
 Detta tal innehåller 599 ord och tar 3 minuter och 40 sekunder att framföra.

Ett tal för den lärare/rektor som vill fånga högstadieelevernas uppmärksamhet på ett annorlunda sätt. Talet är utformat som en berättelse om en mattelärare som finner på nya sätt att räkna med ekvationer. Texten mynnar ut i vissa studieråd om hur ämneskunskap är en naturlig del av livet och hur man kan inhämta kunskaper överallt. Talet passar att hållas av en lättsam person som vill se leenden på elevernas läppar inför avslutningen.

149kr

Nedan följer utdrag ur olika delar.

Det var en gång en mattelärare som var trött på sitt jobb. Varje dag klev han in i sin gamla lektionssal, steg fram till den slitna tavlan, där tavelsudden var så medfaren att den för länge sedan hade slutat fungera, och började skriva samma gamla räkneuppgifter som han hade skrivit i åratal.

[...]

”Visste ni att en vanlig person producerar cirka 150 gram avföring per dygn?” undrade matteläraren. Eleverna satt stumma på sina stolar och undrade vart lektionen skulle leda. ”Hur många invånare bor det i vår stad? Fundera lite på hur mycket avföring vi skapar tillsammans under ett dygn.”

[...]

Vad vill jag då säga med allt det här? Jo, dels vill jag framhålla att det finns en massa kunskaper att hämta runt omkring oss hela tiden,

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Ekvationer i avloppssystemet”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.