Det var bättre förr, men det är ännu bättre nu! Grattis på 65-årsdagen!

Det var bättre förr, men det är ännu bättre nu! Grattis på 65-årsdagen!

Talet tillägnas en nybliven pensionär, som är livsglad och frisk.
 Detta tal innehåller 423 ord och tar 2 minuter och 40 sekunder att framföra.

Talet tillägnas en nybliven pensionär, som är livsglad och frisk. Talaren, som tar till orda med glimten i ögat, är en närstående vän som också är i pensionsåldern, och som har känt den tilltalade i många år.

119kr

Nedan följer utdrag ur olika delar av texten.

[…] när man närmar sig vår ålder är det snart dags att boka en monter på historiska museet. Våra barn och barnbarn kommer att se till att vi förevisas på avdelningen som handlar om stenåldern.

De stackarna vet inte att det var mycket bättre förr. Dagens ungdom har, till exempel, ett femtiotal kanaler att välja mellan på tv-apparaten. Det tar en hel kväll att bestämma sig för vilket program man ska se. […]

[…] ansträngande att fatta beslut, även i vår ålder. […]

[…] Ska man ta pensionspengen och spendera vintern i Saint Tropez eller på Bahamas? Det bästa är att undvika beslutsvånda och välja alla alternativen. […]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Det var bättre förr, men det är ännu bättre nu! Grattis på 65-årsdagen!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Zoologisk trädgård eller Edens lustgård?

  Talet hålls av en god vän till brudparet som lever i ett hushåll med många husdjur. Talaren skojar om mängden av djur och filosoferar över problemet med att hitta en passande bröllopspresent. I slutet av talet förvandlas den skeptiska tonen, när den ”zoologiska trädgården” istället får bli ”Edens lustgård”. Nedan följer ett utdrag ut talets inledning.

  Jag måste medge att det var ett stort dilemma för mig att tacka ja till det här bröllopet. För även om jag gärna ville närvara, så uppstod snart ett inköpsproblem. Vad ger man egentligen till ett brudpar som lever sitt hemmaliv i en zoologisk trädgård? Ska man låtsas att de är normala individer och köpa någonting helt vanligt, eller ska man betrakta dem som misantropiska invånare i ett kaotiskt djungelläger som borde försättas i karantän?

  […]

  134kr
 • En hyllning till de omsorgsfulla svärföräldrarna

  Detta tal hålls av en svärson/dotter som uppskattar sina omsorgsfulla svärföräldrar.

  109kr
 • Roten till det goda

  Detta tal passar för en lekfull mor- eller farförälder som har glimten i ögat. Talet är lättsamt och behandlar på ett skämtsamt sätt de gemensamma karaktärsdrag som ett litet barn och en äldre person kan tänkas dela. Talaren förmedlar också den stolthet som han eller hon känner över barnbarnet.

  109kr
 • En fridfull jul

  Talet kan hållas av rektor, klassföreståndare eller liknande person. Talaren välkomnar jullovet genom att beskriva julens fröjder och dess atmosfär av stillhet. Åhörarna elever/personal/föräldrar) bör vara cirka 9 år och uppåt. Nedan följer ett utdrag ur början av talet.

  Nu har vi arbetat oss igenom hälften av läsåret och kommit fram till adventstider. Det är något speciellt med den här tiden på året. Visst är det kallt och mörkt utanför husen, men det är ändå mysigt på något vis. Snön som faller mjukt i lyktskenet ute på gatan, stjärnorna som tindrar i fönstren och vetskapen om att det snart är jul; allt detta ger oss en känsla av lugn och frid. […]

  119kr
You've just added this product to the cart: