50-åringen – en ungdom med livserfarenhet

50-åringen – en ungdom med livserfarenhet

Detta tal passar att hållas av en person som har upplevt en hel del tillsammans med jubilaren, där humorn är den röda tråden i vänskapsbandet.
 Detta tal innehåller 630 ord och tar 4 minuter och 22 sekunder att framföra.

Detta tal passar att hållas av en person som har upplevt en hel del tillsammans med jubilaren, där humorn är den röda tråden i vänskapsbandet. Talet passar oberoende om talaren eller jubilaren har barn eller inte. Det spelar heller ingen roll vilket kön talaren tillhör.

Talet anspelar på och driver med vår syn på stigande ålder och vår ”skräck” över att bli gamla. Talet innehåller även fakta om vad som hände under jubilarens födelseår, 1961, samt uppväxttid, med speciellt fokus på jubilarens kända årsbarn samt hur fort utvecklingen har gått på den tekniska sidan. Samtidigt dras paralleller till jubilaren själv.

Detta tal finns även, något modifierat, i kategorierna Födelsedagar: 40 år kvinnlig jubilar och Födelsedagar: 40 år manlig jubilar med rubriken ”40-åringen – en ungdom med livserfarenhet.”).

149kr

Utdrag ur olika delar av talet:

[…]

Med tanke på att du har varit just ”gubbe”/”tant” i drygt/knappt tio år, är du förvånansvärt spänstig. Frågan är om du på det hela taget har känt av några ålderssymptom. Har exempelvis benen/knäna blivit stelare? Hur är det med hörseln? [Öka tonläget]: Jag sa: Hur är det med hörseln?

[…]

1961 var ett gyllene år. Detta år föddes flera stora stjärnor, där du givetvis är den starkast lysande av dem alla. Detta, trots att du är årsbarn med celebriteter såsom: skådespelarna George Clooney, Meg Ryan och Eddie Murphy, […] Tänka sig att så många unga och fräscha personer redan har hunnit bli 50 år.

[…]

Något som verkligen har förändrats under de senaste 50 åren är tekniken. NN, du hade en tuff uppväxt med endast en TV-kanal, som dessutom var svartvit.

[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “50-åringen – en ungdom med livserfarenhet”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Kungälv, 2016

Information om talskrivaren

 • Att gifta sig: Det stora klivet in i vuxenlivet

  Detta tal passar att hållas av dig som växte upp med brudgummen, antingen som syskon eller barndomsvän. Talet blandar lite romantik, som hör bröllop till, med humoristiska delar som mestadels handlar om livets ”vuxenkliv”. Här är giftermål givetvis ett av dem, vilket även föräldraskapet är. Talet anspelar på att de flesta som gifter sig skaffar barn inom två år efter att äktenskapet har påbörjats.

  Detta tal finns även, något modifierat, under kategorin ”Bröllop: Brudens väninna talar med samma rubrik som detta tal, samt ”Bröllop: Till min syster med rubriken ”Att gifta sig: Det kärleksfulla klivet in i vuxenlivet”.

  149kr
 • Hästkrafter, årsmodell och bränsleförbrukning

  Detta tal ska hållas till en person vars stora intresse och passion är bilar. Talet beskriver bruden i biltermer och bevisar på ett underhållande sätt att bruden är överlägsen alla bilar, inklusive brudgummens favoritbil. Uttryck och begrepp känns igen från biltidningarnas reportage och artiklar.

  149kr
 • Att få MVG – mycket väl godkänt

  Detta är ett tal för den som har studerat, eller fortfarande studerar, ihop med bruden, oavsett om det skedde/sker på grundskole-, gymnasie-, högskole-, folkhögskolenivå eller komvux. Talet kan även hållas av flera personer.

  Talaren och bruden trivs bra ihop och har ofta väldigt roligt tillsammans. Talet speglar detta genom att hålla en varm ton med humoristiska inslag. Talet knyter an till studietiden genom att likna förberedelserna inför en tenta/ett prov, med dem inför ett bröllop. Själva vigseln får symbolisera tentan/provet.

  I lättsamma ordalag anspelar talet även på att brudparet ska ”fixa” en liten bebis. Här dras skämtsam parallell till fixar- och renoveringstrenden som råder i dagens samhälle.

  149kr
 • Tredje gången gillt!

  Detta tal passar att hållas av en person som är yngst i sin egen syskonskara. Dopbarnet har två äldre syskon, och därmed är även han/hon yngsta barnet.

  Talaren poängterar fördelarna med att vara det yngsta syskonet, samt ger förslag på hur nackdelarna kan vändas till något positivt. Detta sägs som råd och tips till den nydöpta/nydöpte, i en såväl varm som humoristisk ton.

  Talet passar oberoende av vilket kön talaren eller barnet tillhör.

  139kr
You've just added this product to the cart: