50-åringen – en ungdom med livserfarenhet

Detta tal passar att hållas av en person som har upplevt en hel del tillsammans med jubilaren, där humorn är den röda tråden i vänskapsbandet.
 Detta tal innehåller 630 ord och tar 4 minuter och 22 sekunder att framföra.

Detta tal passar att hållas av en person som har upplevt en hel del tillsammans med jubilaren, där humorn är den röda tråden i vänskapsbandet. Talet passar oberoende om talaren eller jubilaren har barn eller inte. Det spelar heller ingen roll vilket kön talaren tillhör.

Talet anspelar på och driver med vår syn på stigande ålder och vår ”skräck” över att bli gamla. Talet innehåller även fakta om vad som hände under jubilarens födelseår, 1961, samt uppväxttid, med speciellt fokus på jubilarens kända årsbarn samt hur fort utvecklingen har gått på den tekniska sidan. Samtidigt dras paralleller till jubilaren själv.

Detta tal finns även, något modifierat, i kategorierna Födelsedagar: 40 år kvinnlig jubilar och Födelsedagar: 40 år manlig jubilar med rubriken ”40-åringen – en ungdom med livserfarenhet.”).

149kr

Utdrag ur olika delar av talet:

[…]

Med tanke på att du har varit just ”gubbe”/”tant” i drygt/knappt tio år, är du förvånansvärt spänstig. Frågan är om du på det hela taget har känt av några ålderssymptom. Har exempelvis benen/knäna blivit stelare? Hur är det med hörseln? [Öka tonläget]: Jag sa: Hur är det med hörseln?

[…]

1961 var ett gyllene år. Detta år föddes flera stora stjärnor, där du givetvis är den starkast lysande av dem alla. Detta, trots att du är årsbarn med celebriteter såsom: skådespelarna George Clooney, Meg Ryan och Eddie Murphy, […] Tänka sig att så många unga och fräscha personer redan har hunnit bli 50 år.

[…]

Något som verkligen har förändrats under de senaste 50 åren är tekniken. NN, du hade en tuff uppväxt med endast en TV-kanal, som dessutom var svartvit.

[…]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “50-åringen – en ungdom med livserfarenhet”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Kungälv, 2016