50-åringen – en ungdom med livserfarenhet

50-åringen – en ungdom med livserfarenhet

Detta tal passar att hållas av en person som har upplevt en hel del tillsammans med jubilaren, där humorn är den röda tråden i vänskapsbandet.
 Detta tal innehåller 630 ord och tar 4 minuter och 22 sekunder att framföra.

Detta tal passar att hållas av en person som har upplevt en hel del tillsammans med jubilaren, där humorn är den röda tråden i vänskapsbandet. Talet passar oberoende om talaren eller jubilaren har barn eller inte. Det spelar heller ingen roll vilket kön talaren tillhör.

Talet anspelar på och driver med vår syn på stigande ålder och vår ”skräck” över att bli gamla. Talet innehåller även fakta om vad som hände under jubilarens födelseår, 1961, samt uppväxttid, med speciellt fokus på jubilarens kända årsbarn samt hur fort utvecklingen har gått på den tekniska sidan. Samtidigt dras paralleller till jubilaren själv.

Detta tal finns även, något modifierat, i kategorierna Födelsedagar: 40 år kvinnlig jubilar och Födelsedagar: 40 år manlig jubilar med rubriken ”40-åringen – en ungdom med livserfarenhet.”).

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur olika delar av talet:

[…]

Med tanke på att du har varit just ”gubbe”/”tant” i drygt/knappt tio år, är du förvånansvärt spänstig. Frågan är om du på det hela taget har känt av några ålderssymptom. Har exempelvis benen/knäna blivit stelare? Hur är det med hörseln? [Öka tonläget]: Jag sa: Hur är det med hörseln?

[…]

1961 var ett gyllene år. Detta år föddes flera stora stjärnor, där du givetvis är den starkast lysande av dem alla. Detta, trots att du är årsbarn med celebriteter såsom: skådespelarna George Clooney, Meg Ryan och Eddie Murphy, […] Tänka sig att så många unga och fräscha personer redan har hunnit bli 50 år.

[…]

Något som verkligen har förändrats under de senaste 50 åren är tekniken. NN, du hade en tuff uppväxt med endast en TV-kanal, som dessutom var svartvit.

[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “50-åringen – en ungdom med livserfarenhet”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Kungälv, 2016

Information om talskrivaren

 • Ett vinterbröllop – en vintersaga

  Detta tal passar en talare som har glimten i ögat och är något romantiskt lagd. Talet beskriver fördelarna med att förlägga sitt bröllop till vintern, istället för att göra som de flesta andra som går i giftastankar.

  119kr
 • En stolt far håller ett varmt tal som lockar fram många leenden

  Detta tal håller en varm ton som dessutom lockar fram många leenden. Det passar en man som inte brukar bli rörd på bröllop – förutom när hans ”lilla flicka” gifter sig. Det visar sig nämligen vara svårare än man kunde tro att hålla känslorna i styr när ens lilla flicka visar för sin far att hon har blivit stor.

  Talet tar även upp att en trevligare make hade dottern inte kunnat få, inte ens om talaren själv hade valt honom. Talet avslutas med hur bra det känns att talaren får dela denna högtidsdag med alla kära gäster, som vid sidan av brudparet är de som gör festen.

  Detta tal finns också under kategorin ”En far eller mor talar till brudparet med rubriken En stolt far till bruden håller ett varmt tal som lockar fram många leenden.

  139kr
 • Att gifta sig: Det kärleksfulla klivet in i vuxenlivet

  Detta tal passar att hållas av antingen en bror eller en syster till bruden. Talet blandar romantik, som hör bröllop till, med humoristiska delar som mestadels handlar om livets ”vuxenkliv”. Här är giftermål givetvis ett av dem, vilket även föräldraskapet är. Talet anspelar på att de flesta som gifter sig skaffar barn inom två år efter att äktenskapet har påbörjats.

  Detta tal finns även, något modifierat, under kategorierna ”Bröllop: Brudens väninna talar samt ”Bröllop: Till brudgummen med rubriken ”Att gifta sig: Det stora klivet in i vuxenlivet”.

  149kr
 • Ett inspirerande tal om att göra sommarlovet till återhämtningens tid

  Detta tal håller en varm ton och passar att hållas av en lärare eller en rektor till elever i årskurs fem och uppåt inklusive gymnasiet och komvux) eller för skolans personal. Talet handlar om det viktiga med att fylla på sin energi när man är ledig. Att göra minst en rolig sak under sommarlovet – bara för dess nöjes skull.

  Talet uppmuntrar sina åhörare att göra sommarlovet till återhämtningens tid, att ladda sina batterier genom att göra något man tycker om, för att sedan vara härligt energifylld när vårterminen startar talet är med andra ord inte inriktat mot avgångsklasser).

  Detta tal finns även, modifierat, under kategorin ”Skolavslutning höst med titeln ”Jul – strålande jul”.

  119kr
You've just added this product to the cart: