Livets mirakel

Detta tal passar att hållas av en person som har fått ett barnbarn och vill uttrycka sin glädje över det, samt välkomna barnbarnet till världen.
 Detta tal innehåller 460 ord och tar 3 minuter och 0 sekunder att framföra.
5 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )

Detta tal passar att hållas av en person som har fått ett barnbarn och vill uttrycka sin glädje över det, samt välkomna barnbarnet till världen. Talet passar oberoende av om talaren har barnbarn sedan tidigare. Det spelar heller ingen roll vilket kön talaren eller barnet tillhör. Talet innehåller mycket värme och kärlek, men även några humoristiska repliker. Det berör lyssnaren, utan att bli för tungt.

Talaren förmedlar att det inte är vad barnet väljer att göra, utan hur han/hon är, som är det viktiga – talaren älskar sitt barnbarn precis som han/hon är. Talet tar även upp att det i en familj är viktigt att visa hänsyn mot varandra och låta alla familjemedlemmar ta plats. Det avslutas med att talaren berättar hur mycket barnbarnet redan betyder, samt att talaren vill vara ett stöd för både barnbarnet och hans/hennes föräldrar.

139kr

Utdrag ur början och slutet av talet:

[…]

Tänk att det lilla knytet som låg i min dotters/svärdotters mage, kom ut och visade sig vara en alldeles underbar varelse. Det är antagligen detta som kallas för livets mirakel, eller vad tror ni?

[…]

Innan jag avslutar vill jag uttrycka hur stolt jag är över att vara din mormor/morfar/farmor/farfar, NN [barnet]. Du är redan en källa till glädje i mitt liv, vilket jag är övertygad om att du kommer att fortsätta med att vara. Jag hoppas att jag, på liknande vis, kan vara en källa till glädje för dig.

[…]

Vi/jag vill vara ditt stöd i livet.

[…]

Kundomdöme

5 av 5 stjärnor
1 omdöme
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

1 review for Livets mirakel

  Betygsätt talet

  Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

  Såldes senast till:
  Alnö, 2017

  Information om talskrivaren

  • Hästkrafter, årsmodell och bränsleförbrukning

   Detta tal ska hållas till en person vars stora intresse och passion är bilar. Talet beskriver bruden i biltermer och bevisar på ett underhållande sätt att bruden är överlägsen alla bilar, inklusive brudgummens favoritbil. Uttryck och begrepp känns igen från biltidningarnas reportage och artiklar.

   149kr
  • 40-åringen – en ungdom med livserfarenhet

   Detta tal passar att hållas av en person som har upplevt en hel del tillsammans med jubilaren, där humorn är den röda tråden i vänskapsbandet. Talet ska hållas till en kvinna, men det spelar ingen roll vilket kön talaren själv tillhör. Talet passar oberoende om talaren eller jubilaren har barn eller inte.

   Talet anspelar på och driver med vår syn på stigande ålder och vår ”skräck” över att bli ”medelålders”. Talet innehåller även fakta om vad som hände under jubilarens födelseår, 1971, samt uppväxttid, med speciellt fokus på jubilarens kända årsbarn samt hur fort utvecklingen har gått på den tekniska sidan. Samtidigt dras paralleller till jubilaren själv.

   Detta tal finns även, något modifierat, riktat till manlig jubilar, med samma titel men i kategorin ”Födelsedagar: 40 år manlig jubilar”, samt under kategorin ”Födelsedagar: 50 år – könsneutrala tal” med rubriken ”50-åringen – en ungdom med livserfarenhet”).

   149kr
  • Jul – strålande jul

   Detta tal håller en varm ton och passar att hållas av en lärare eller en rektor till elever i årskurs sex och uppåt inklusive gymnasiet och komvux). Det lämpar sig även för skolans personal. Talet handlar om det viktiga med att fylla på sin energi när man är ledig. Att göra minst en rolig sak under jullovet – bara för dess nöjes skull.

   Talet uppmuntrar sina åhörare att göra jullovet till återhämtningens tid, att ladda sina batterier genom att göra något man tycker om, för att sedan vara härligt energifylld när vårterminen startar.

   119kr
  • Utsökt smak går onekligen i arv

   Detta är ett tal för den som inte vill hålla ett långt anförande, men som gärna vill gratulera sin son och hans brud, samt uttrycka sin glädje över giftermålet genom några värmande och underhållande ord.

   Talet är kort och kärnfullt och förmedlar hur stolt fadern och eventuellt även modern) är över att se sin son göra ett sådant bra val. Paralleller dras till att även fadern gjorde ett lika bra val själv en gång i tiden, då han valde brudgummens mor. Talet passar oberoende om brudgummens föräldrar är/har varit gifta, eller inte.

   Bruden kom snabbt in i brudgummens familj, och var redan från början en naturlig del av densamma.

   Detta tal finns också under kategorin Bröllop: Brudens förälder/svärförälder talar samt ”En far eller mor talar till brudparet”.

   119kr
  You've just added this product to the cart: