Att få MVG – mycket väl godkänt

Detta är ett tal för den som har studerat, eller fortfarande studerar, ihop med bruden, oavsett om det skedde/sker på grundskole-, gymnasie-, högskole-, folkhögskolenivå eller komvux.
 Detta tal innehåller 447 ord och tar 3 minuter och 15 sekunder att framföra.

Detta är ett tal för den som har studerat, eller fortfarande studerar, ihop med bruden, oavsett om det skedde/sker på grundskole-, gymnasie-, högskole-, folkhögskolenivå eller komvux. Talet kan även hållas av flera personer.

Talaren och bruden trivs bra ihop och har ofta väldigt roligt tillsammans. Talet speglar detta genom att hålla en varm ton med humoristiska inslag. Talet knyter an till studietiden genom att likna förberedelserna inför en tenta/ett prov, med dem inför ett bröllop. Själva vigseln får symbolisera tentan/provet.

I lättsamma ordalag anspelar talet även på att brudparet ska ”fixa” en liten bebis. Här dras skämtsam parallell till fixar- och renoveringstrenden som råder i dagens samhälle.

149kr

Utdrag ur olika delar av talet:

[…]

En anledning till att vi blev så pass goda vänner, kan vara att vi är väldigt lika/olika varandra. Man brukar som bekant säga att ”lika barn leka bäst”, (och i vårt fall, NN [bruden], stämmer detta till 100 procent)/(men i vårt fall, NN [bruden], får man nog säga att ”olika barn leker bättre”). För nog har vi lekt bra ihop. Det är förmodligen vår förmåga att ha roligt ihop – att leka lite – som är vår största gemensamma nämnare. Förutom vår stora hängivenhet till studierna förstås.

[…]

Ni klarade nämligen tentan/provet, nej, jag menar vigseln, galant! Och inte bara det, ni fick båda MVG – mycket väl godkänt.

[…]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Att få MVG – mycket väl godkänt”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Ängelholm, 2016