En avhållen syster begravs

En avhållen syster begravs

Den som håller det här talet tar farväl av sin syster som han eller hon, under livets gång, har haft en god kontakt med.
 Detta tal innehåller 240 ord och tar 1 minuter och 40 sekunder att framföra.

Den som håller det här talet tar farväl av sin syster som han eller hon, under livets gång, har haft en god kontakt med. Detta gäller både som barn och vuxen. I talet nämns att tanken på döden tidigare har förträngts och att detta gör talaren än mer sårbar av systerns bortgång.

Det här talet återfinns även i modifierad form under kategorin ”Begravning av en bror” med rubriken ”En avhållen bror begravs”.

149kr

Utdrag ur talet:

[…]

En dag som denna är det svårt att inte längta tillbaka till den tid då vi i ungdomens glada dagar festade till sent om nätterna. Eller då vi arbetade tillsammans för att uppnå ett gemensamt mål. Jag kommer att vårda dessa minnen och bevara bilden av dig som du var då…

[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “En avhållen syster begravs”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Respekt för sina medmänniskor är ekonomiskt lönsamt

  Talaren, som är chef eller ingår i ledningen på ett företag, försöker förklara varför företaget vill motverka mobbning på arbetsplatsen. Förutom det etiska argumentet att människor har rätt att slippa systematiska kränkningar och att alla människor är lika mycket värda framförs några ekonomiska argument. Mobbning ökar risken för sjukskrivningar då den mobbade ofta mår psykiskt dåligt. Ett annat argument är att individen är viktig för att utveckla företagets verksamhet. Om mobbning är vanligt förekommande på en arbetsplats är risken stor att många bra förslag aldrig når fram till marknaden. Därför får inte kollektivet hämma individerna i företaget. Men samtidigt är ett gott samarbete viktigt för att nå företagets mål.

  129kr
 • En älskad mor begravs

  Den som håller det här talet är barn till den kvinna som begravs. Hon har enligt talaren varit en bra mor som jobbat hårt för att försörja och uppfostra sitt eller sina barn. I talet tackas modern för allt vad hon har gjort. Talaren kommer också att ge uttryck för sin stora sorg att behöva leva vidare utan sin älskade mor. Därefter betonar han/hon att modern lever kvar som en inre röst hos de anhöriga som lever vidare.

  149kr
 • Traditionen att äta sur strömming

  Talaren på ett surströmmingskalas reciterar fyra verser med rim. Versen handlar om bakgrunden till surströmmingstraditionen, hur man tillagar och kan äta surströmming.

  99kr
 • En stolt far håller ett tal för sin son som gifter sig

  Talaren är en stolt far som önskar sin son lycka till i äktenskapets stånd. Han talar om hur hans son har dansat på små moln efter att ha träffat sin älskade men varnar för att äktenskapet inte alltid är så lätt.

  Ett utdrag ur talet:

  […]

  det är nu han kommer att förstå hur jag har haft det under hans barndom. Äntligen kommer han att inse hur jag tänkte och resonerade, trots att han kanske har lovat sig själv att aldrig bli som jag. Men allt går igen. Grattis min son, till äktenskapets stånd.

  139kr
You've just added this product to the cart: