Begravning av make och far

Begravning av make och far

Detta är ett tal att hållas vid begravningen av en man som hade små barn och hustru/sambo.
 Detta tal innehåller 541 ord och tar 3 minuter och 30 sekunder att framföra.

Detta är ett tal att hållas vid begravningen av en man som hade små barn och hustru/sambo. Talet uttrycker förtvivlan och bottenlös sorg, men slutar med en förhoppning om att den kärlek som den döde gav när han var i livet skall få fortsätta att blomma.

139kr

Utdrag ur inledningen:

Vi tror att vi är förberedda på att livet kan ta slut. Rent intellektuellt förstår vi kanske. Men sedan dör den som vi tycker om och behöver, och vi är inte ett dugg förberedda. Det går inte att acceptera eller förstå. Det går inte att uthärda. Döden är bara meningslös och obegriplig.

Varför? Varför NN? Varför just han och inte någon annan? Varför nu? Det var ju nu som det skulle bli bra. Det var nu han behövdes som mest. Ena sekunden var han här och vi planerade inför framtiden. Nästa sekund är han borta för alltid. Det allra värsta är att det inte finns något som hjälper.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Begravning av make och far”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Till världens bästa elever och medarbetare

  Det här talet passar att hållas av en rektor/skolledare på såväl grundskola som gymnasium eller folkhögskola i samband med skolavslutningen vid vårterminen. Talaren uttrycker stolthet och glädje över såväl elever som medarbetare.

  159kr
 • Goda råd till chefen med flera

  Det här talet är tänkt att hållas av en anställd, främst till chefen men indirekt också till all personal på företaget. Det är lite kåserande och humoristiskt samtidigt som budskapet är att alla på arbetsplatsen måste ge varandra positiv feed back för att kunna prestera så bra som möjligt. Dessutom föreslår talaren fri choklad till alla!

  159kr
 • Jag är född med tur!

  Brudgummen talar till bruden men även till sina föräldrar och vänner. Han säger att han redan från det ögonblick då han blev till har haft en väldig tur, genom att just HAN blev till. Turen har sedan följt honom i livet. Han har enastående föräldrar som har ställt upp i alla väder. Under uppväxten har de haft konflikter runt skolarbete, festande och städning men de har löst dem. Vidare har brudgummen underbara vänner som finns för honom när han behöver dem. Nu har han gift sig med NN, vilket han menar är en ren, lycklig slump.

  Talet passar att hållas av en brudgum som har en positiv inställning till livet och är glad och tacksam för sin barndom, sina vänner och sitt arbete. Eftersom inga barn nämns i talet passar det kanske bäst till en brudgum som ännu inte blivit far. Språket är inte så högtidligt utan snarare vardagligt och lite ironiserande; exempelvis talar brudgummen om att föräldrarna inte har lämnat honom till trollen trots att det borde ha varit lockande.

  139kr
 • Tack för maten – till hemmakocken i världsklass

  Ett humoristiskt tacktal som tar fasta på att värden/värdinnan lagar god och avancerad mat. Talaren driver lite med sig själv och bekänner i talet att det mesta i matväg som han/hon åstadkommer är halvfabrikat. Men detta gäller också själva tacktalet…

  119kr
You've just added this product to the cart: