Tal vid minnesstund för barn som dött i moderns mage

Tal vid minnesstund för barn som dött i moderns mage

Talet hålles av modern vid minnestunden för det barn som dött innan förlossningen.
 Detta tal innehåller 308 ord och tar 1 minuter och 10 sekunder att framföra.

Talet hålles av modern vid minnestunden för det barn som dött innan förlossningen.

109kr

Inledningen:

Du var menad, i allra högsta grad var du det. Som om min kropp nu vore enbart ett tomt skal; det är inte sant. Självfallet är min kropp ett tempel, ett tempel inuti vilket du har bott. Som jag skulle kunna hata den här kroppen, hata den för att den inte förmådde göra så att du fick se dagens klara ljus.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Tal vid minnesstund för barn som dött i moderns mage”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • En “provtalare” talar

  Det här är ett roligt tal som kan hållas vid mindre formella sammankomster/fester, där den som talar är ny i rollen som just talare. I åratal har talaren väntat på detta ögonblick och sett framför sig hur värdar och värdinnor har kastat sig runt hans/hennes hals av tacksamhet över det helt perfekta talet. Nu är det alltså dags…

  129kr
 • Rektor talar till elever och personal vid vårterminens slut

  Läsåret har inneburit en del turbulens, vilket rektorn nämner i allmänna ordalag. Elever och personal önskas en trevlig sommar och hopp om en mer harmonisk atmosfär under nästa läsår.

  89kr
 • När grabbar och gubbar kommer samman

  Det här talet är resonerande och humoristiskt. Tonvikten läggs på det lustiga ?) faktum att det heter HERRmiddag men inte DAMmiddag. Är det inte fantastiskt, menar talaren, att så fort killar/gubbar kommer samman för gemensam middag, så förvandlas de i en flygande fläng till herrar?

  109kr
 • Vad firar vi?

  Julaftonen är här, tänk som vi firar och firar och äter och äter. Vad är det vi firar? Och vad innebär allt detta ätande? Mat är gott, och julbordet är dignande. Men vi söker en särskild gemenskap, vi vill inte sitta ensamma och äta en dag som denna, eller hur? När man sitter så här, omgiven av nära och kära, så känner man en oerhörd tacksamhet. Man behövde inte vara ensam! Kommer det att bli ensamma julaftnar framöver? Det kanske är mångas rädsla. Så jag vill att vi, när vi sitter här i trygghet och trivsel, tänker på dem som av olika anledningar är ensamma och övergivna. En annan fråga: Kan man låta bli att vara kristen på julafton? Under årets alla andra dagar kanske man kan fly undan och tänka på annat, vardagens alla små bestyr. Men kan man låta bli att vara kristen på julafton?

  […]

  129kr
You've just added this product to the cart: