Jag är född med tur!

Brudgummen talar till bruden men även till sina föräldrar och vänner.
 Detta tal innehåller 505 ord och tar 3 minuter och 15 sekunder att framföra.

Brudgummen talar till bruden men även till sina föräldrar och vänner. Han säger att han redan från det ögonblick då han blev till har haft en väldig tur, genom att just HAN blev till. Turen har sedan följt honom i livet. Han har enastående föräldrar som har ställt upp i alla väder. Under uppväxten har de haft konflikter runt skolarbete, festande och städning men de har löst dem. Vidare har brudgummen underbara vänner som finns för honom när han behöver dem. Nu har han gift sig med NN, vilket han menar är en ren, lycklig slump.

Talet passar att hållas av en brudgum som har en positiv inställning till livet och är glad och tacksam för sin barndom, sina vänner och sitt arbete. Eftersom inga barn nämns i talet passar det kanske bäst till en brudgum som ännu inte blivit far. Språket är inte så högtidligt utan snarare vardagligt och lite ironiserande; exempelvis talar brudgummen om att föräldrarna inte har lämnat honom till trollen trots att det borde ha varit lockande.

139kr

Utdrag ur talet:

[...]

Ingen kan väl på fullt allvar tro att jag skulle ha blivit så här välartad, lyckad och nu även gift om det inte hade varit för mina föräldrar? Av någon oförklarlig slump fick just jag sådana uthålliga, envisa och fullständigt hängivna vårdare.

[...]

Samma lyckliga slump har det varit när det gäller vänner. Just jag har fått de allra bästa. Inga halvdana, oengagerade bekanta utan riktiga supervänner som håller i alla väder.

[...]

Och så den allra största, helt överväldigande och ofattbara vinsten. Min hustru NN! En sådan fru kan de flesta män bara drömma om, medan jag har gift mig med dig.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Jag är född med tur!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
eslöv, 2016