Mamma till son

Tabun till studenten! En humoristisk mamma talar till sin son.
 Detta tal innehåller 864 ord och tar 6 minuter och 0 sekunder att framföra.

Tal 1: Tabun till studenten! En humoristisk mamma talar till sin son. Taltid: 2 min. 8 sek.

Om du frågar en kille hur han skulle beskriva sig själv får du inte helt osannolikt svaret ”Manlig, cool och snygg!”. Förmodligen säger han inte ”snäll” eller ”gullig” och definitivt inte ”pojkaktig”. Det här talet handlar om vad man får uttala sig om och vad man absolut inte får säga till en kille, speciellt inte på hans stora studentdag och definitivt inte när någon annan hör på.

Talet – som återfinns även under kategorin ”Examen & Student – Förälder till student” – är charmigt och hålls av en mamma som vill bjuda lite på sig själv samtidigt som hon får ett perfekt tillfälle att berätta hur glad hon är över sin son.

298kr

Utdrag:

[...]

Jag skulle till exempel vilja säga att du är min lilla pojke, men de orden passar sig visst inte. Jag har förstått att du hellre vill kallas för man. Detta kanske är – i alla fall till viss grad - sant, men jag har lite svårt att föreställa mig dig som vuxen. För hur gammal skulle jag då inte vara!

[...]

Tal 2: "Till en målinriktad, livfull och omtyckt son/dotter". Taltid: 2 min.

Detta tal är charmigt, varmt och lagom långt och passar till en livfull student som har varit delaktig i firandet inför studenten. Sonen/dottern är ambitiös, målinriktad och har planer inför framtiden (studier, arbete, resor eller dylikt; vilket den stolta föräldern tycker är bra. Talet handlar dock om att det inte är vad sonen/dottern gör som är det allra viktigaste, utan istället vem han/hon är. Förutom att gratulera till studenten vill talaren förmedla att sonen/dottern är omtyckt och mycket uppskattad.

Talet återfinns även under kategorierna ”Examen & Student – Förälder till student” och ”Examen & Student – köp 3 tal, betala för 2”. $Utdrag:

[...]

Så vem är då du, kan man undra? Dina betyg visar att du är envis och ambitiös. Mina gråa hårstrån är ett tecken på att du är en livfull person. Antalet gäster som har kommit idag bevisar att du är omtyckt. Och mössan (som du haft) på ditt huvud, tyder på att du börjar bli vuxen.

[...]

*****

Tal 3 (kostnadsfritt): "Ett lättsamt tal med mycket värme". Taltid: 1 min. 40 sek.

Detta tal hålls av en stolt mamma/pappa till en son/dotter som tar studenten. Studenten har något inplanerat efter examen, exempelvis en resa, ytterligare studier eller arbete. Talet handlar om de möjligheter som uppstår nu när barnet tar ett steg in i vuxenlivet. Föräldern uppmuntrar sonen/dottern att arbeta mot sina drömmar.

Talet återfinns även under kategorierna ”Examen & Student – Förälder till student” och ”Examen & Student – köp 3 tal, betala för 2”. $Utdrag ur dess början och slut:

NN, för en förälder är, som du vet, ett barn alltid ett barn. Vid vissa milstolpar blir man däremot medveten om att barnet växer, och även om det är ett barn för en själv, är det en vuxen i en annan människas ögon.

[...]

Du är alltid välkommen hem till mamma/pappa!

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Mamma till son”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
sundbyberg, 2016