“Mot guldbröllopet!”, “Bruden, gummen och loppet!” samt “75-sekunderstalet.”

Tal 1: ”Mot guldbröllopet!” Tal av förälder eller annan anhörig.
 Detta tal innehåller 1059 ord och tar 7 minuter och 21 sekunder att framföra.

Tal 1: ”Mot guldbröllopet!” Tal av förälder eller annan anhörig. Taltid: 2 min. 34 sek.

Detta är ett relativt kort tal med en humoristiskt touch, där du som talar tittar in i kristallkulan. Du konstaterar att de nygifta tack vare den starka kärleken kommer att få många år tillsammans, och så småningom fira guldbröllop. Men eftersom detta ligger 50 år framåt i tiden uttrycker du önskemål om firande varje år … Alla ska ju kunna se hur kärleken växer och frodas!

Talet återfinns även under kategorierna Bröllop, till brudparet – Allmänna tal samt Bröllop, till brudparet – Ej närstående.

258kr

Utdrag ur dess mitt och slut:

[...]

Ni ger och ger och är oerhört glada i och med varandra, och sådant känslosvall gör även omgivningen glad. Man behöver inte känna er på ett djupare plan för att förstå att Amor är en skicklig bågskytt.

[...]

Guldbröllopsfirande, ja ... Helt säkert är det inte alla av oss som får vara med då. Och det är väl tur, eftersom en tillställning med en medelålder på 145 år nog inte blir särskilt glad och fartfylld!

[...]

*****

Tal 2: "Bruden, gummen och loppet!" Tal av förälder eller annan anhörig. Humoristiskt och informationsrikt! Taltid: 2 min. 56 sek.

Detta tal förmedlar en del information, i en humoristisk ton. Vad är "gum" i ordet "brudgum" för ett ord? Vad betydde ordet "bröllop" ursprungligen? Förutom svaren på dessa frågor hyllas brudparet på sedvanligt sätt!

Talet återfinns även under kategorierna "Bröllop, till brudparet - Far/mor talar till brudparet" samt "Bröllop, till bruden - Förälder/svärförälder talar". Nedan följer ett utdrag ur talets mitt:

[...]

Framför sig ser man en otäck, tandlös ”gumme” som hasar efter en ung, näpen och mycket förskräckt fröken! Nåväl, som tur är har verkligheten förändrats, även om ordet finns kvar. Jag antar att du är tacksam för det, NN (bruden)?

Men även om bröllopet numera inte innebär något regelrätt ”brudlopp”, har du (bruden; ändå ett lopp att genomföra. Och även du, NN (brudgummen). Detta lopp är långt mer utmanande: Det är äktenskapets maratonlopp! Tyvärr är det ju så, att många bryter redan under de inledande kilometrarna.

[...]

*****

Tal 3 (kostnadsfritt): ”75-sekunderstalet.” Kort och koncist till de nygifta! Taltid: 1 min. 15 sek.

Detta är talet för dig som vill hålla dig kort utan att göra avkall på budskapet. Kanske tycker du inte om att tala inför andra? Kanske är tiden knapp? "75-sekunderstalet" lyfter fram ett varmt och kärleksfullt budskap på kortast möjliga tid.

Talet återfinns även under kategorierna "Korta tal - 75-sekunderstal" samt "Övriga allmänna tal till brudparet". $Utdrag ur dess olika delar:

Kära NN och NN.

När jag nu ska säga några ord till er är ett av dem viktigare än alla andra: lycka.

[...]

Amor visste vad han gjorde när han sköt sina pilar!

[...]

Var rädda om varandra!

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal ““Mot guldbröllopet!”, “Bruden, gummen och loppet!” samt “75-sekunderstalet.””

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.