Att ta kommandot över sitt liv

Detta är ett tal för en talare som inte vill hålla ett gråtmilt tal.
 Detta tal innehåller 336 ord och tar 2 minuter och 40 sekunder att framföra.

Detta är ett tal för en talare som inte vill hålla ett gråtmilt tal. Det är känt av åhörarna att den avlidna valde att ta sitt liv, så istället för att tassa runt detta vill talaren visa henne/honom en sista respektfull handling. Detta görs genom att beskriva att den avlidna tog kommandot över sitt liv, och för detta val försöker talaren skapa acceptans bland åhörarna.

Precis som livet är fyllt med bjärta kontraster använder talaren en kontrastfull liknelse för att skapa en tydlig och lätthanterlig beskrivning. Livet liknas vid en berg- och dalbana och den avlidna tog kommandot genom att kliva av den fortsatta färden. Talaren berättar även att han/hon kommer att sakna den bortgångna, som dock alltid kommer att leva kvar bland minnena.

139kr

Utdrag ur talet:

[...]

Visst kan vi styra över en stor del av det som händer, men allt som oftast kan det kännas som om man sitter fastspänd i en vagn i en berg- och dalbana, utan vare sig ratt, gas eller broms.

[...]

För även om NN:s kropp inte finns här bland oss, finns hennes/hans kommentarer/skratt/närhet och personlighet - det som vi helst vill komma ihåg - kvar bland våra minnen.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Att ta kommandot över sitt liv”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Järna, 2015