Pappa talar

Grattis till din examen! Ett humoristiskt tal från studentens pappa.
 Detta tal innehåller 818 ord och tar 5 minuter och 40 sekunder att framföra.
5 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )

Tal 1: Grattis till din examen! Ett humoristiskt tal från studentens pappa. Taltid: 2 min.

Detta lagom korta tal passar för en skämtsam och utåtriktad pappa som vill gratulera sin son/dotter till studentexamen. Inledningsvis skojar pappan kring att sonen/dottern kanske är lite rädd för vad talet ska innehålla. Därefter övergår han till att beskriva den bedrift som det innebär att ta studentexamen. Talet är inte av den tårdrypande sorten, utan snarare lättsamt och hjärtligt skojfriskt.

Talet återfinns även under kategorin ”Examen & Student – Förälder till student”. Inledningen:

NN, du behöver inte känna dig rädd eller skakis. Du behöver inte börja himla med ögonen eller gäspa redan nu. Jag lovar att inte trötta ut dig genom att berätta hur det var på min tid – även om det nu är något alldeles speciellt med de åren. Jag ska inte heller dra pinsamma anekdoter från dina barndomsdagar –

[…]

*****

Tal 2: Till en målinriktad, livfull och omtyckt son/dotter. Taltid: 1 min. 55 sek.

Detta tal är charmigt, varmt och lagom långt och passar till en livfull student som har varit delaktig i firandet inför studenten. Sonen/dottern är ambitiös, målinriktad och har planer inför framtiden studier, arbete, resor eller dylikt; vilket den stolta föräldern tycker är bra. Talet handlar dock om att det inte är vad sonen/dottern gör som är det allra viktigaste, utan istället vem han/hon är. Förutom att gratulera till studenten vill talaren förmedla att sonen/dottern är omtyckt och mycket uppskattad.

Talet återfinns även under kategorierna ”Examen & Student – Förälder till student” och ”Examen & Student – köp 3 tal, betala för 2”.

298kr

Utdrag:

[...]

Så vem är då du, kan man undra? Dina betyg visar att du är envis och ambitiös. Mina gråa hårstrån är ett tecken på att du är en livfull person. Antalet gäster som har kommit idag bevisar att du är omtyckt. Och mössan (som du haft) på ditt huvud, tyder på att du börjar bli vuxen.

[...]

*****

Tal 3 (kostnadsfritt): "Ett lättsamt tal med mycket värme". Taltid: 1 min. 40 sek.

Detta tal hålls av en stolt mamma/pappa till en son/dotter som tar studenten. Studenten har något inplanerat efter examen, exempelvis en resa, ytterligare studier eller arbete. Talet handlar om de möjligheter som uppstår nu när barnet tar ett steg in i vuxenlivet. Föräldern uppmuntrar sonen/dottern att arbeta mot sina drömmar.

Talet återfinns även under kategorierna ”Examen & Student – Förälder till student” och ”Examen & Student – köp 3 tal, betala för 2”. $Utdrag ur dess början och slut:

NN, för en förälder är, som du vet, ett barn alltid ett barn. Vid vissa milstolpar blir man däremot medveten om att barnet växer, och även om det är ett barn för en själv, är det en vuxen i en annan människas ögon.

[...]

Du är alltid välkommen hem till mamma/pappa!

Kundomdöme

5 av 5 stjärnor
1 omdöme
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

1 review for Pappa talar

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Halmstad, 2017