Till världens bästa elever och medarbetare

Till världens bästa elever och medarbetare

Det här talet passar att hållas av en rektor/skolledare på såväl grundskola som gymnasium eller folkhögskola i samband med skolavslutningen vid vårterminen.
 Detta tal innehåller 646 ord och tar 3 minuter och 35 sekunder att framföra.

Det här talet passar att hållas av en rektor/skolledare på såväl grundskola som gymnasium eller folkhögskola i samband med skolavslutningen vid vårterminen. Talaren uttrycker stolthet och glädje över såväl elever som medarbetare.

159kr

Ur talets inledning, mitt och slut:

Ni är så vackra allihop! Somriga och tindrande och förväntansfulla. Jag har varit med om skolavslutningar ganska många gånger i mitt liv och ändå känns det lika pirrigt fortfarande. Det måste vara sommaren som hoppar in i kroppen.

[…]

Någon kanske sitter och funderar på sådant som inte gick så bra det här året. Vilken tur att jag inte behöver berätta om alla saker som jag har misslyckats med i mitt liv. Då skulle ni få sitta här länge och det tror jag inte att ni vill en dag som denna. Jag vill bara påpeka att det är genom att misslyckas som man sedan kan lyckas.

[…]

Till hösten vill jag se er igen, fyllda med den där härliga höstenergin som världens bästa elever och medarbetare har. Det gäller särskilt dig som nu slutar på vår skola.

[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Till världens bästa elever och medarbetare”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Tranås, 2017

Information om talskrivaren

 • Varsågod – friheten är din!

  Talet lämpar sig att hållas av den manliga konfirmandens mor vid en mottagning efter konfirmationen. Budskapet är att modern nu ser sin son som en nästan vuxen ung man som från och med nu gör sina egna val. Valet att låta sig konfirmeras i den kristna tron är vad modern främst syftar på. Talet är ganska högtidligt och har en kristen ton.

  Talet återfinns även under kategorin Konfirmation – Konfirmation flicka, anpassat för kvinnlig konfirmand.

  129kr
 • Antipensionstal eller varför vi inte vill bli av med NN

  Det här är ett tal som skall hållas av chefen till en kvinnlig medarbetare som går i pension. Kvinnan i fråga är mycket duglig och duktig och det kommer att bli svårt att ersätta henne. Den blivande pensionären kommer med stor sannolikhet att kasta sig ut i föreningslivet och en mängd uppdrag nu när tiden så medger. Chefen bär på en gnutta avundsjuka mot det mer fria liv medarbetaren nu kommer att ha.

  Ur talets mitt och slut:

  […]

  Det är nu det är dags att skörda. Vår regering och riksdag må vara folkvalda men smarta kan de inte vara. Det kan inte vara smart att skicka hem människor när de är som mest erfarna, rutinerade, produktiva och självgående
  […].

  När pensionsrätten infördes var det bra och välbehövligt. Vår NN är en liten flicksnärta jämfört med de kvinnor och män lagstiftarna hade i åtanke. Ändå sitter vi nu här med blommor och paket och skall ta avsked av en kär arbetskamrat.

  […]

  Framför allt, lev ditt nya liv och njut av varje sekund.

  159kr
 • Ny chef talar till personalen

  Det här talet är ämnat att hållas av en nytillträdd chef för ett företag eller en organisation och riktar sig till medarbetarna. Om talaren inte arbetar inom privat näringsliv byts ordet företag ut mot organisation. Den nya chefen har en inställning till sitt ledarskap som går ut på att en bra chef fungerar som en coach eller idrottstränare.

  I talet säger den nya chefen att vad han/hon har att stoppa in i företaget/organisationen är förmågan att lyssna och dra slutsatser; sin tid och empatisk förmåga. Det är medarbetaren som gör jobbet och levererar resultatet.

  159kr
 • Under rosten – en hyllning till en sann vän

  Talaren beskriver födelsedagsbarnets skavanker och brister men framhåller jubilarens gedigna bruksvärde framför det på ytan glänsande. Själva andemeningen är att det är innehållet som räknas istället för en polerad yta. Talaren bör känna den som talet riktar sig till väl. Detta är ett ganska roligt och lite fyndigt tal.

  149kr
You've just added this product to the cart: