Motvilligt tacktal med stressvarning

Motvilligt tacktal med stressvarning

Chefen talar till en medarbetare som skall gå i pension.
 Detta tal innehåller 633 ord och tar 3 minuter och 50 sekunder att framföra.

En kollega har gått bort, antingen hastigt och oväntat eller efter exempelvis en tids sjukdom. Som chef vill du samla medarbetarna för en stunds eftertanke och säga några uppskattande ord till minne av den bortgångna.

159kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talet:
[…]
Du har lämnat in ansökan om pension, NN, men jag tror inte att du är medveten om vad det kan innebära.
[…]
Nu, NN, tror du att gyllene dagar hägrar, men du kan inte ha mer fel. Att vara pensionär måste vara fullständigt livsfarligt, ur arbetsmiljösynpunkt. Om arbetslivet är stressigt kan det ändå inte jämföras med pensionärslivet. Att inte detta uppmärksammats stort i media beror på att ingen mäter det. Inga forskare har studerat faran i att springa på kurser i sjuttonhundratalsbotanik och tyska och litteraturcirklar och trädgårdsvandringar och historiska föredrag och konserter och luncher.
[…]
Tack för en enastående insats och glöm inte att någon gång ibland komma hit och fylla ditt tomrum, om så bara för en kort stund.
[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Motvilligt tacktal med stressvarning”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Ny chef talar till personalen

  Det här talet är ämnat att hållas av en nytillträdd chef för ett företag eller en organisation och riktar sig till medarbetarna. Om talaren inte arbetar inom privat näringsliv byts ordet företag ut mot organisation. Den nya chefen har en inställning till sitt ledarskap som går ut på att en bra chef fungerar som en coach eller idrottstränare.

  I talet säger den nya chefen att vad han/hon har att stoppa in i företaget/organisationen är förmågan att lyssna och dra slutsatser; sin tid och empatisk förmåga. Det är medarbetaren som gör jobbet och levererar resultatet.

  159kr
 • Min älskade, saknade syster

  Talet är ämnat att hållas av en syster vid begravningen av en annan syster. De båda har vuxit upp tillsammans och delat både glädje och sorg. De har i livet haft en relation som innehållit mycket humor och glädje, men de har också haft konflikter. Talets andemening är att den nu bortgångna systern ändå finns kvar när man tillagar hennes favoritrecept, spelar musik hon brukade spela eller i det allmängiltiga systerskapet systrar emellan.

  119kr
 • Förväntanstal

  Talet är lämpligt att hållas av rektor på skolavslutningen efter vårterminen. Talarens budskap är att man inte kan ändra på det som har hänt, men med en positiv inställning kan man påverka framtiden. Talet innehåller också ett särskilt tack till dem som eventuellt lämnar skolan för att gå vidare på andra skolor eller arbeten.

  139kr
 • Montera tippskydd på spisen!

  Det här talet bör hållas till ett par som nyss har blivit föräldrar eller som väntar barn för första gången. Talaren har själv erfarenhet av barn och tonåringar och berättar på ett ironiserande sätt för de blivande eller nyblivna föräldrarna vad som nu väntar. Avslutningsvis framhålls att barn är det bästa som finns trots alla uppoffringar som föräldrarna får göra.

  159kr
You've just added this product to the cart: