Till den fruktansvärda kärlekens försvar

Ett tal som handlar om att kärleken är hopplös, dyr och fruktansvärd - men att den samtidigt är det enda av värde som vi människor har.
 Detta tal innehåller 730 ord och tar 4 minuter och 45 sekunder att framföra.

Ett tal som handlar om att kärleken är hopplös, dyr och fruktansvärd – men att den samtidigt är det enda av värde som vi människor har.

109kr

Utdrag ur olika delar av talet:

Kärleken är fruktansvärd. Den bara drabbar. Alla vet precis hur jag menar. Vanliga, sansade och normala människor blir som löjliga fjollor. Ni har säkert sett dem stirra fånigt in i varandras ögon och inte svara på tilltal. Eller larva runt och lova en massa som de sedan inte har en aning om. Försök att ha en vettig lunchkonversation med en nyförälskad vän eller väninna. Det är helt meningslöst. När människor drabbas av kärlek kan precis vad som helst hända. Ingenting blir gjort som det ska. Allt är möjligt och underbart och fint.

Ha, säger jag bara. Förr eller senare brukar folk vakna till sans igen och upptäcka att drömprinsen snarkar och är spelnarkoman. Kvinnan i ditt liv handlar upp en årslön på kredit och är helt ointresserad av allt som du älskar. Efter ett tag kan man inte komma ihåg vad man såg hos den andre.

[...]

Försvara kärleken i vått i torrt! Den är fruktansvärd. Den bara drabbar – och den är inte bara härlig. Men den är nödvändig om människorna skall överleva på vår jord.

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Till den fruktansvärda kärlekens försvar”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.