Till den fruktansvärda kärlekens försvar

Till den fruktansvärda kärlekens försvar

Ett tal som handlar om att kärleken är hopplös, dyr och fruktansvärd - men att den samtidigt är det enda av värde som vi människor har.
 Detta tal innehåller 730 ord och tar 4 minuter och 45 sekunder att framföra.

Ett tal som handlar om att kärleken är hopplös, dyr och fruktansvärd – men att den samtidigt är det enda av värde som vi människor har.

109kr

Utdrag ur olika delar av talet:

Kärleken är fruktansvärd. Den bara drabbar. Alla vet precis hur jag menar. Vanliga, sansade och normala människor blir som löjliga fjollor. Ni har säkert sett dem stirra fånigt in i varandras ögon och inte svara på tilltal. Eller larva runt och lova en massa som de sedan inte har en aning om. Försök att ha en vettig lunchkonversation med en nyförälskad vän eller väninna. Det är helt meningslöst. När människor drabbas av kärlek kan precis vad som helst hända. Ingenting blir gjort som det ska. Allt är möjligt och underbart och fint.

Ha, säger jag bara. Förr eller senare brukar folk vakna till sans igen och upptäcka att drömprinsen snarkar och är spelnarkoman. Kvinnan i ditt liv handlar upp en årslön på kredit och är helt ointresserad av allt som du älskar. Efter ett tag kan man inte komma ihåg vad man såg hos den andre.

[...]

Försvara kärleken i vått i torrt! Den är fruktansvärd. Den bara drabbar – och den är inte bara härlig. Men den är nödvändig om människorna skall överleva på vår jord.

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Till den fruktansvärda kärlekens försvar”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Till världens bästa pappa

  Ett kort tacktal från den vuxna dottern till hennes far. Talet går att fylla ut med personliga detaljer om fadern, om talaren vill. I annat fall är det ett tal där en dotter uttrycker sin stora tacksamhet till sin pappa, vilken alltid funnits för henne och ställt upp för henne. Fadern har visserligen haft en del problem med att hålla sig vaken i soffan om kvällarna och talaren driver en smula med det faktum att han alltid påstod att han var vaken trots att han snarkade. Samtidigt är talaren mycket stolt och glad över en far som hämtade henne från fester och aktiviteter på kvällarna, alltid trodde på henne och alltid framstod som trygg och säker.

  119kr
 • Eftertänksamt tal om skolåret vid höstterminens start

  Ett tal där talaren hälsar nya och gamla elever och medarbetare välkomna till ett nytt läsår. Talet framhåller vikten av att varje individ får utvecklas på sitt eget sätt och att man måste hjälpa varandra när det behövs.

  109kr
 • Det börjar med en spade

  Det här är ett kåserande tal om människor som är intresserade av trädgårdsarbete och växtodling. Talaren kallar skämtsamt de trädgårdsintresserade för fanatiker och räknar upp ett antal tecken på att ett allvarligt trädgårdsberoende är på gång att utvecklas. Talet passar att hållas i alla sammanhang som har med trädgård och blommor att göra och där man vill ha en lite humoristisk prägel på sitt tal. Talet finns även, med samma namn, under kategorin “Till naturen”. Ur talet:

  Det börjar ofta med en spade. Den blivande trädgårdsfanatikern läser i en tidning och resultatet blir att det måste grävas. Att trädgård är lika med ett ständigt grävande är en lömsk och fördold kunskap i de där tidningarna och böckerna. Det finns hur många intressanta artiklar som helst men inte ett ord om spadar.
  […]
  Trädgårdsmänniskor vandrar runt i livet med kassar fulla av växter som är på väg någonstans. Där har vi orsaken till mördarsniglarnas snabba spridning i vårt land.
  […]
  När väl trädgårdsmänniskan fastnat i missbruket finns ingen väg tillbaka. Hon går över lik för en ovanlig buskros och drar sig inte för att spendera en förmögenhet på rätt sorts gödsel.
  […]
  Det kan kännas hårt att bli brädad för en luktpion – “so what”? När partnern ägnar sig åt pionerna kan man själv gå igång med det där man alltid drömt om.

  159kr
 • Till brudparet som tagit tid på sig

  Det här talet passar att hållas av en vän eller väninna till ett brudpar som varit ett par i många år före själva bröllopet. Kanske är det ett brudpar som tidigare separerat eller tvekat inför varandra men nu äntligen bestämt sig för att gifta sig. Talaren är lite fräck i sin framtoning och menar att den som får uppleva sann kärlek måste slå till.

  Ur talets mitt och slut:
  […]
  Vi var många som nästan hade gett upp hoppet. Själv tänkte jag använda pengarna som jag hade lagt undan för inköp av er bröllopspresent på något annat kul istället. Kapital skall arbeta och det verkade heldött på äktenskapsfronten när det gällde er.
  […]
  Äkta kärlek är inte självklar och måste fångas i flykten. Ni har haft en sagolik och makalös tur att just er kärlek flyger så förbenat långsamt att ni ändå hunnit fånga den trots er senfärdighet.

  Jag är så glad att ni äntligen är man och hustru.
  […]

  109kr
You've just added this product to the cart: