Trädgårdsodlandets konst

Det här talet handlar om konsten att odla en trädgård, men trädgården är en metafor för livet.
 Detta tal innehåller 624 ord och tar 5 minuter och 15 sekunder att framföra.

Det här talet handlar om konsten att odla en trädgård, men trädgården är en metafor för livet. Talet kan användas i flera olika sammanhang, t.ex. vid barndop, bröllop, när någon startar ett nytt projekt av något slag eller går in i ett nytt skede i livet. Det kan också passa som ett inspirerande tal som bjuder lyssnarna till lite eftertanke kring hur man själv har det i sin trädgård/sitt liv. Talaren kan med fördel väva in personliga detaljer och lägga till saker som passar för just det sammanhang man tänker sig. Talet är lite gammaldags och moraliserande men finstämt. Det andas optimism och tro på allt som lever och växer.

159kr

Utdrag ur talets mitt och slut:
[...]
Inte så sällan bestämmer trädgårdsälskaren sig för att göra hindret till en del av trädgårdens skönhet istället för att fortsätta brottas med det. Planteringsgropen flyttas och stenen får stråla i full dager.
Själva planterandet är ganska enkelt förutsatt att jorden är förberedd.
[...]
Nu skulle det här talet kunna vara slut men så är det inte. Allt slutar inte alltid lyckligt. Det händer titt som tätt att den skära lilla rosenknoppen övertäcks av äckliga, svarta löss som kryllar och kryper.
[...]
Den som upplevt den knotiga, vårdade och långsamt vuxna trädgården vet att den är värd varje misslyckande, varje spadtag och varje trött suck. I den sanna trädgården finns både doftande rosor, ohyra och trädgårdsmästare, och allt har sin plats.

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Trädgårdsodlandets konst”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.